Szeretnél szabadon repülni New York felhőkarcolói között? Megteheted!

New Yorkba beleszeretni ezernél is több okunk van, de ettől az új élménytől még a lélegzete is elakad a látogatóknak. Egy új kaland, egy repülő színház várja a turistákat, amellyel a felhőkarcolók fölé repítik őket, írja a siviaggia.it.

A lábunk alatt hever majd New YorkForrás: Rise NY/Facebook

A RiseNY egy térben és időben vándorló színház, egy olyan látványosság, amely a város csodáit ünnepli, és bemutatja New York minden látható és láthatatlan varázslatát.

Egy utazás az utazáson belül, amely a város két évszázados történetének állomásait mutatja be.

Az útvonal azzal kezdődik, hogy az 1904-ben felavatott első metróvonalon belülre viszik le a látogatókat. Egy időutazásra, amely egészen a 1990-es évekig viszi az utazókat, ahol megcsodálhatják New York újjászületését.

A föld alatt kezdődik az időbeli és térbeli utazásForrás: (C) Jeremy DanielIG @JeremyDanielPhoto/riseny.co

Az út ezután az amerikai kultúra felfedezésével folytatódik, a divattól a zenéig, filmeken és híres televíziós sorozatokon át. A végén pedig egy szédítő repüléssel zárul a New York-i égbolton keresztül. Hogyan is? Egy szimulátor segítségével, amit repülőszínháznak neveznek. A szerkezet 46 hellyel rendelkezik, ahonnan kényelmesen, ülve lehet „repülni" Manhattan felhőkarcolói között, és megfigyelni az egész várost. A résztvevőket körülbelül tíz méter magasra húzzák fel, akik a lélegzetelállító légi felvételek között felfüggesztve maradnak. Valahogy így!

A mozgó ülések még valóságosabbá teszik a multiszenzoros élményt, amihez hozzáadódnak az illatok, a köd és a szél. A 4K mozi tehát rezgéssel, széllel, illatokkal teszi még valóságosabbá a képernyőn egymást követő képeket, olyan érzést keltve, mintha szárnyuk nőtt volna, hogy elérjék a Szabadság-szobrot, a Brooklyn hidat, az Empire State Buildinget és a Central Parkot. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek