Bezár egy igazi látványosság, Anglia legrégebbi ivója

St Albans városában járunk, Hertfordshire-ben, Angliában, 31 kilométerre északra London belvárosától. A történelmi mezőváros több szempontból is ismert, de a legtöbben egy bizonyos hely miatt látogattak ide éveken keresztül – és nem csak a környékről, hanem a világ különböző tájairól is. Ez pedig nem más volt, mint a Ye Olde Fighting Cocks (magyarra valahogy úgy fordítható, hogy Ívó a két jó öreg harcikakashoz).

Ivó a harcikakasokhoz, St Albans, Hertfordshire (Herts)Forrás: Ye Olde Fighting Cocks / Facebook.com

Hogy miért múltidőben írunk róla: a pub Facebook-oldalán megjelent poszt, és megannyi angol híroldal szerint a 793 óta fennálló ivó végleg bezárja az ajtaját. A szomorú hírt – aminek hatására megszámlálhatatlan mennyiségű elkeseredett hangvételű poszt öntötte el az ivó Facebook-oldalának kommentszekcióját – Christo Tofalli, a pub tulajdonosa jelentette be.

Többek között azt írta, hogy "összetört a szíve", és "mindent megpróbált", hogy nyitva tartsa a kocsmát olyan formában, ahogy annyian megszerették, de sem a bérleti és egyéb járulékos díjak drasztikus emelkedése, sem pedig a Covid miatti bezárások, majd a rövidített nyitvatartási idők nem tették lehetővé a további munkát.

Az egyetleg vigasz, hogy a Tofalli vezetősége és szellemisége alatt megismert pub egy másik formában azért mégis kinyit majd, és nem lesz az enyészeté a hely. A tulajdonos jelenleg éppen a Mitchells & Butlers sörfőzdével tárgyal, melynek cége majdnem 2000 kocsmát, bárt és éttermet üzemeltet szerte az Egyesült Királyságban.

"Mindannyian a legjobb lehetőségeket keressük eme történelmi kocsma számára. Bár új tulajdonosokkal nyílik újra, reméljük, hogy a lelke azért megmarad" – írta Tofalli a bejegyzésben. Az M&B is megerősítette a BBC-nek, hogy nem tervezi végleg bezárni a kocsmát, rendezi az ügyeit, és egy jövőbeni időpontban újranyitja az Abbey Mill Lane-en található helyszínt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek