Megérkezett a legújabb királyi palack, amivel a jubileum is ünnepelhető

A hónap elején II. Erzsébet királynő új mérföldkőhöz érkezett, ugyanis családjával együtt ünnepelhette trónra lépésének 70. évfordulóját, illetve azt, hogy ő Nagy-Britannia leghosszabb ideig regnáló uralkodója. Az ünneplés azonban nem volt túl hangos, mivel a platina jubileumra az ország egy négynapos ünnepségsorozatot tervez, amit ez év júniusában, a koronázás 69. évfordulója alkalmából tartanak majd meg. De aki már most szeretne koccintani a királynő egészségére, az megteheti Őfelsége saját üveg habzóborával, ami a Royal Collection Trust (RC Alapítvány) legújabb terméke.

Forrás: Joe Giddens / Pool / AFP - Royal Collection Trust / ©Her Majesty Queen Elizabeth II 2022

A Buckingham Palace English Sparkling Wine (Angol Habzóbor) névre keresztelt ital címkéjén Erzsébet királynő koronázási palástjának arany és ezüst hímzése köszön vissza. Amint az RCT a hivatalos közleményben írta, az EIIR (Elizabeth II Regina) szimbólumot arany olívalevelek és ezüst búzakalászok veszik körül, mint a béke és a bőség jelképei. A címke visszafogott, de rendkívül ünnepi hangulatot sugall – olvasható a Foodandwine.com cikkében.

A bor egy Chardonnay, Pinot Noir és Pinot Meunier házasítás, Kentben és West Sussexben termesztett szőlőkből. Egy enyhén édes, fűszeres bort kell elképzelni, ami az alapítvány szerint jól illik az olyan brit ételekhez, mint a tenger gyümölcsei, a fish and chips, és az érett angol cheddar sajt.

A 750 milliliteres Buckingham Palace English Sparkling Wine palackja 39 fontért (16 503 forint) kapható az interneten, illetve a Royal Collection Trust üzleteiben, szerte az országban. Természetesen, ahogy már korábban mi is írtunk róluk, nem ez az első alkoholos ital, amihez a királynő az engedélyét adja. Korábban két királyi gin és egy kézműves 5 százalékos Golden IPA, valamint egy keserű sör is megjelent a piacon, és  mindkettő a Sandringham birtokon készült.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek