Már elérhető Stanley Tucci gasztrosorozatának összes része

Stanley Tucci amerikai színész még a járvány kitörése előtt járta be Olaszország legszebb és legízletesebb régióit. Az ebből az utazásból készült 6 részes sorozat Nápolytól és az Amalfi-parttól Rómán, Bologna vidékén, Milánón és Toszkána régióján át Szicíliáig röpíti a tévénézőket. A színészről, aki több évig Toszkánát tekintette otthonának, már rég kiderült, hogy nagyon jól főz és a koktélokat is igen szenvedélyesen keveri, főleg karantén idején.

A sorozat, mely Stanley Tucci: Searching for Italy (Felfedezni Itáliát) címen fut, március 22. óta elérhető a CNN YouTube TV oldalán, ahova egy próbaidőszakra ingyenesen is regisztálhatunk. Az első részben a híres nápolyi pizza hozzávalóinak történetét ismerhetjük meg, miközben a város legszebb utcáin sétálunk. A színész oldalán felkutathatjuk a legfrissebb mozarellát és a legjobb San Marzano paradicsomok termőhelyét. Végül ellátogatunk Ischia szigetére és az Amalfi-parton megóstoljuk a híres cukkinis finomságokat - olvasható a Finedininglovers.com cikkében.

Forrás: Youtube TV / Screenshot

A rómia részben Tucci körbejárja a római konyha három legfontosabb alappillérét, a tésztákat, a belsőségeket és a római-zsidó ételeket. És szembe találkozik azzal a problémával, hogy a rómaiak ragaszkodása a tradícionális ételekhez sokszor az innováció teljes elvetéséhez vezet. 

A harmadik részben, ahol Bologna vidékét fedezhetik fel a nézők Tucci vezetésével, az Emilia-Romagna régió kerül a középpontba, ami a világ legelismertebb eredetvédelem alatt álló alapanyagait szolgáltatja. A film ideje alatt a Modena városában élő és három Michelin-csillagos éttermét igazgató Massimo Bottura is ad egy-két főzési tippet.

A sorozat negyedik részében Milánóba utazhatunk a színész oldalán, és együtt készíthetünk el vele egy helyi specialitást, a híres arany színű milanese rizottót. A negyedik epizód alkalmával Toszkánát látogathatjuk meg, melyet a színész több évig az otthonának vallott. Itt meglátogatunk jó pár borbárt, és elkészítünk több olyan toszkán fogást is, melyeknek az alapja a szikkadt kenyér. Az utolsó, szicíliai részben Stanley Tucci a régió borvidékét keresi fel és a tévé képernyőjén keresztül is bevezet minket a szícíliai vendéglátás örömeibe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek