A világ egyik legjobb séfje webshopot hozott létre és elvitelre is csomagol

Massimo Bottura már a koronavírus járvány első hullámában is beadta a közöbe minden tudását, és Karanténkonyha nevű videósorozatán keresztül tanította főzni az otthon ragadt gasztro-rajongókat. Most pedig egy olyan webshopot hozott létre, ami a Franceschetta 58 bisztró ételeit és minőségi termékeit szállítja házhoz.

(c)Massimo Bottura, Franceschetta 58Forrás: Franceschetta58-at-home.com / Facebook.com

A Franceschetta 58 a séf modenai bisztrója, és negyed óra sétára található tőle Bottura csúcsétterme, a három Michelin-csillagos Osteria Francescana, melyet a World's 50 Best Restaurants 2016-ban és 2018-ban is a világ legjobb éttermének választott meg - olvasható a Finedininglovers.com oldalán.

A bisztró békeidőben lazább hangvételű és elérhetőbb árkategóriában szolgálja ki a vendégeket, de most egy online shopon keresztül érhető el az elvitelre vagy házhoz rendelt ételeinek kínálata, illetve a régió legjobb alapanyagai, és más baráti éttermek ételei is. De ami a legérdekesebb, hogy a csomagolási technika nem egyszerűen egy elviteles doboz, hanem a Bottura stílusát tükröző igényes és esztétikus kiszerelés. Lebomló tortadobozokban, újra hasznosítható flaskákban és csavaros üvegekben érkeznek az ételek, melyeknek egy része 90 %-ban kész, így a megrendelők otthon még egy kicsit ügyködhetnek velük a konyhában. 

A Franceschetta 58 At Home csomagolt ételeit egy ifjú séf, Francesco Vincenzi jegyzi, és az említett társadalmi felelősségvállalás, a zero waste szemlélet és az ételpazarlás elleni harc, minden megjelenik a csomagolásokban - írták a cikkben.

A sztárséf már jó ideje kampányol az élelmiszerpazarlás ellen, az elmúlt években két alapítványt is létrehozott ennek érdekében. 

Ezzel az új webshoppal most az összefogást is elősegíti, mivel az elérhető opciók között ott van a Mi készítettük, a Barátaink és a Válogatás menüpont is. Ez pedig azt jelenti, hogy nem csak a saját konyhájuk fennmaradását segítik, hanem más helyi éttermektől is kerülnek fel elvihető ételek, illetve az Emilia-Romagna régió termelőinek csúcsélelmiszerei is. Az árak, terméktől és fogástól függően 7 eurótól 32 euróig terjednek.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek