Bécs gasztroszigeteket épít, hogy segítse a terasz nélküli éttermek nyitását

Bécs nyilvános kerthelyiségek létrehozását tervezi március végétől azon vendéglátóhelyek számára, amelyek nem rendelkeznek saját kerthelyiséggel vagy vendégterasszal. Az osztrák kormány „szabadtéri újranyitási" rendelkezése értelmében ugyanis március végétől versenyhátrányba kerülnének azok a vendéglátóhelyek, amelyeknek nincs ilyen, szabadtéri részlege.

A bécsi Duna-sziget, illusztrációForrás: chrisontour84 / Shutterstock

A 10 millió eurós kormányzati forrás mellett, Bécs város egy 2,8 milliós eurós csomaggal támogatja, hogy az újranyitást követően minél több fővárosi vendéglátó vállalkozás tudjon kültéri körülmények között is biztonságosan vendéget fogadni – írja a Turizmusonline a GD Consulting jelentése alapján.

Michael Ludwig, Bécs polgármestere által ismertetett koncepció szerint a város számos pontján gasztro-szigeteket és piknikzónákat fognak kialakítani, amelyet kerthelyiséggel nem rendelkező éttermek, kávéházak üzemeltethetnek majd. A koncepciót a következő hetekben véglegesítik. A terasszal nem rendelkező vendéglősök számára Bécs város kerületenként 2 gasztró-szigetet és piknikzónát alakít ki, és ad át üzemeltetésre. Az üzemeltetőket a gazdasági kamara (WKO) választja ki a jelentkezők közül. A szükséges infrastruktúrát és higiéniai feltételeket a város biztosítja.

Ha a járványügyi helyzet nem tenné lehetővé a vendéglátó teraszok március 27-ei tervezett megnyitását, úgy a támogatások későbbi időpontban vehetőek igénybe, és legalább három hónapig biztosítják majd a bécsi vendéglátó-szigetek működtetését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek