Az egyik legismertebb gin márka alkoholmentes változattal rukkolt elő

Már egy hónapja lecsengett a száraz január, de ha valaki továbbra is tartaná magát az alkoholmentes elhatározásaihoz, annak örömteli hír lehet, hogy az egyik legismertebb gin márka, a Tanqueray nemrégiben bejelentette, hogy új Tanqueray 0.0 nevű alkoholmentes gin változatot vezet be a piacra. Az új ital leírása szerint, minden ízében olyan, mintha csak az alkoholtartalmú testvérét fogyasztaná az ember.

A kép még nem a 0.0-ás változatot ábrázoljaForrás: Tanqueray / Facebook.com

A márka szerint, a 0 százalékos változat ugyanazzal a gyógy- és fűszernövény kombinációval készül, amit a "hagyományos" Tanqueray-ben használnak: angyalgyökér, koriander, boróka és édesgyökér.

A márka fődesztilláló mestere szerint az alkoholmentes gin receptjének elkészítési módját csak néhány ember ismeri. Ők pedig nagyon büszkék arra, hogy alkoholtartalom nélkül is olyan italt tudnak készíteni, ami felér az eredetivel – olvasható a Foodandwine.com oldalán.

Azt is írták, hogy az elmúlt néhány évben egyre több cég és márka kezdett el terjeszkedni az alkoholmentes szeszes italok piacán, de a Tanqueray az egyik legnagyobb név, amely 0 százalékos ginnel állt elő. Egy kaliforniai lepárló Monday nevű mentes ginjével igyekszik hódítani, míg az ausztrál Lyre's márkának van egy Dry London Spirit nevű itala, amely bronzérmet kapott a tavalyi San Franciscó-i szesz világversenyen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek