Home made főzőkurzus a világ egyik legismertebb séfjével

Vendégeik és személyzetük egészségének érdekében a világ legtöbb séfje és étterme vállalta az önkéntes bezárásokat. Az emberek többsége éppen ezért visszatért a főzéshez, de mondani sem kell, hogy egyik napról a másikra, karanténba zárva nem olyan könnyű jókedvűen főzöcskézni.

Massimo Bottura New York-banForrás: AFP/2018 Getty Images/Dave Kotinsky

Ezt a problémát vette tudomásul Massimo Bottura és családja is, akik közösen elindítottak egy Instagram show-t, pontosabban a Kitchen Quarantine című élő videóbejelentkezéseket.

Az ötlet Bouttura lányától, Alexától származik, aki a karantén második napján meglátta az édesapját a konyhában tenni-venni és arra gondolt, hogy ez érdekelhetné az embereket. A felvetés megtetszett a séfnek és közösen elkezdték felvenni az esti családi vacsorákat és főzéseket.

Az éjszakai főzősorozat este 8 órakor indul a séf Instagram oldalán, pontosabban az Instagram TV-n keresztül és bárki becsatlakozhat. Az összetartozás szellemében Bottura az egész családot segítségül hívta: felesége Lara és fia Charlie is besegítenek, míg Alexa filmez. Még a kutya is szerephez jut a kisfilmekben. Mi is megnéztünk már egy részt és az érzés tényleg olyan, mintha egy estére részesei lennénk a vendégszerető Bottura családnak, akik imádnak főzni és enni is.

A három Michelin-csillagos séf március 10-én zárta be Francescana Osteria nevű világhírű éttermét Modenában, azzal az elköszönéssel, hogy "mindenki maradjon biztonságban és legyen pozitív". Azóta közösségi szellemben főz a kamerák előtt és bizonyosan teszi ezt addig, amíg a vendégeit nem tudja újra személyesen fogadni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek