Íme, egy rekord, mely a karanténunalomnak köszönhető

Valószínűleg sokan emlékeznek még a nyári forró napok egyik legjobb hűsítő italára, amiből sosem elég a túl sok. A Capri Sun hazánkban is hódított, és mi is többször megpróbáltuk vele megdönteni a szívószálas gyümölcslé-ivás rekordját. De míg ez nálunk csak egy játék volt, addig a karantén szülte unalom idején egy brit főiskolai hallgató ténylegesen felállította a gyümölcslé-ivás világrekodját.

Az angliai Lincolnból származó 20 éves fiatalember a helyi lapnak azt nyilatkozta, hogy egyszerű célja volt a rekord felállításával, a lezárások elején megfogadta ugyanis, hogy 2021 áprilisáig elér egy Guinness világrekord címet. Ehhez elkezdte áttanulmányozni azokat a lehetőségeket, amelyekre a szervezet rekordot tűzött ki, de még senki nem próbálta meg azokat felállítani. Aztán egyszer csak megakadt a szeme a kedvenc gyümölcsleve nevén - olvasható a Foodandwine.com oldalon.

A gyümölcslé-ivás rekordjának felállításához Evansnek csak annyit kellett tennie, hogy vásároljon egy "kereskedelmi forgalomban kapható, módosítatlan 200 ml-es Capri Sun gyümölcsleves tasakot", amint azt a Guinness World Records leírta, "és dokumentálja, amint a befóliázott, még a tasakhoz ragasztott szívószál kibontása után 18 másodperc alatt megissza a tartalmát." Néhány próbálkozás után, a fiatalember 16,65 másodperc alatt teljesítette a feladatot.

"Hülye rekord tudom, de ez a lényege a Guinness rekordoknak, nem?" - mesélte Evans, miután átvette az oklevelet az első rekordjáról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek