Ha Tivaton nyaral, ne hagyja ki ezeket a finomságokat

Idén kicsit másként szervezik meg a hagyományos nemzetközi gasztro fesztivált Montenegró népszerű városában, Tivaton – a rendezvény több hónapon át, apró programokkal várja majd a vendégeket. 

Pitypangból készült ételek sorakoznak fel a tengerparti városban - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Lyudmila Mikhailovskaya

Az első állomás június 4-én látogatható, amely során mindenféle sárga étel sorakozik fel a standokon, hogy az arra járók megkóstolhassák. A finomságok különlegessége, hogy mindegyik tartalmaz egészséges gyermekláncfüvet.

Ezzel is népszerűsítik az immunerősítő ételek fogyasztását, ami most különösen fontos a járvány megelőzése érdekében - írja a Montenegrói RTV.

A Zucenica fest elnevezésű rendezvényen minden évben mintegy 20 kiállító mutatja be ételeit, és több százan kóstolják meg a különleges ízeket: palacsintákat, desszerteket, szendvics-falatkákat, muffinokat. Hogy idén ne egyszerre érkezzen a nagy tömeg, több hónapra szórták szét a bemutatókat. Egészen november végéig lehet majd találkozni a fesztiválra kitalált ételekkel.

Mintegy száz fajta gyermekláncfűből készült finomságot mutatnak be a tengerparti városban. A kóstolgatás mellett a látogatók megismerkedhetnek az ételek receptjeivel, készítési eljárásával is. Sőt a helyi turisztikai hivatal egy kis filmet is összeállít majd a hagyományos gasztro-különlegességek készítéséről, amit a közösségi oldalukon is megosztanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek