Ha Tivaton nyaral, ne hagyja ki ezeket a finomságokat

  Idén kicsit másként szervezik meg a hagyományos nemzetközi gasztro fesztivált Montenegró népszerű városában, Tivaton – a rendezvény több hónapon át, apró programokkal várja majd a vendégeket. 

  Pitypangból készült ételek sorakoznak fel a tengerparti városban - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Lyudmila Mikhailovskaya

  Az első állomás június 4-én látogatható, amely során mindenféle sárga étel sorakozik fel a standokon, hogy az arra járók megkóstolhassák. A finomságok különlegessége, hogy mindegyik tartalmaz egészséges gyermekláncfüvet.

  Ezzel is népszerűsítik az immunerősítő ételek fogyasztását, ami most különösen fontos a járvány megelőzése érdekében - írja a Montenegrói RTV.

  A Zucenica fest elnevezésű rendezvényen minden évben mintegy 20 kiállító mutatja be ételeit, és több százan kóstolják meg a különleges ízeket: palacsintákat, desszerteket, szendvics-falatkákat, muffinokat. Hogy idén ne egyszerre érkezzen a nagy tömeg, több hónapra szórták szét a bemutatókat. Egészen november végéig lehet majd találkozni a fesztiválra kitalált ételekkel.

  Mintegy száz fajta gyermekláncfűből készült finomságot mutatnak be a tengerparti városban. A kóstolgatás mellett a látogatók megismerkedhetnek az ételek receptjeivel, készítési eljárásával is. Sőt a helyi turisztikai hivatal egy kis filmet is összeállít majd a hagyományos gasztro-különlegességek készítéséről, amit a közösségi oldalukon is megosztanak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!