Új gasztrobrand kidolgozásán munkálkodtak a karantén idején a horvátok

Míg a legtöbben otthonukban várták, hogy véget érjen a karantén, Zágráb megyében egy új gasztronómiai különlegesség kidolgozásával foglalkoztak. A nyáron már meg is kóstolhatjuk a fekete szarvasgombából készült finomságokat.

Így néz ki a fekete szarvasgombaForrás: Shutterstock / Készítette: Byron Motley

Horvátország több térségében is terem ez a gombaféle: az Isztrián, a Szlavónia régióban is fellelhető, de most Zágráb megyében igyekeznek belőle gasztrobrandet építeni.

A szóban forgó gomba azért is különleges, mert nem könnyű megtalálni. Mivel a föld alatt, a fák gyökerével él szimbiózisban, kiképzett kutyákkal szimatoltatják ki a lelőhelyeket. Zágráb megyében most azt találták ki, hogy turisztikai érdekességként mutatják be a gombák élőhelyét, és a belőle készült ételeket.

Több étterem is jelezte, hogy szeretné menüjébe belecsempészni a sajátos ízű és illatú gombát és különböző kombinációkban bemutatni a vendégeknek. A Mon Ami, Pivnica Turopolje  és a Bistro Babriga is kínál ilyen ételeket - tudtuk meg a horvát HrTurizam idegenforgalmi magazin híréből.

A fekete szarvasgombával midnenekelőtt a Zágráb közelében található Turopolje települést tervezik felvirágoztatni, ahol maga a gomba is megtalálható. A helyiek úgy gondolják, a turistáknak vonzó kikapcsolódás lehet a városi nyüzsgés után egy szervezett gombafelkereső túra és utána egy jól eső falatozás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek