Különleges elismerést kapott a tenger ízét idéző juhsajt

  A pagi sajtot - egyediségének köszönhetően - védett termékké nyilvánították.

  A szóban forgó finomság sokak szerint a horvát sajtok királya, a pagi juhok ugyanis kevés, de nem mindennapi ízű tejet adnak.

  A juhok aromás gyógynövényeket legelnek, innen a minőségi tej - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Marjon Besteman-Horn

  A birkák gyógyfüves legelőkön táplálkoznak, ráadásul a tenger közelségének köszönhetően a legelőkre is átkerül a só, amely különleges sós ízt ad a sajtnak.     

  A híres pagi sajt előállítási területe magába foglalja a Pag szigetet, valamint Maun és Skrda szigeteket is. A pagi juhok tenyésztésének sajátossága, hogy az állatok egész nap kint legelnek, méghozzá aromás gyógynövényeket. Az új elismerés egyben azt is jelenti, hogy a vásárlók autentikus és minőségi terméket kapnak a pénzükért.

  Horvátországban egyébként, a pagi sajttal együtt 24 terméket nyilvánítottak védetté. Ezek mind regisztrálva vannak az Európai Unióban (eredetmegjelöléssel és földrajzi jelzéssel) - írja a horvát Hr Turizam magazin.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek