17. századi tengerparti ízeket kóstolhatunk majd a šibeniki várban

Korábban már írtunk róla, hogy a horvát tengerpart népszerű történelmi városában, Šibenikben felújítják és modern turisztikai tartalmakkal ruházzák fel a 17. századi Szent Iván erődítményt. A horvát Hr Turizam friss híréből az is kiderült, hogy a projekt része egy gasztronómiai érdekesség is.

Sibenik történelmi városrészeForrás: Shutterstock / Készítette: Przemek Iciak

17. századi ételkülönlegességekkel fokozzák majd a látogatók élményét a várfalak között, pontosabban ízekkel mesélnek a régi idők mindennapjairól. Az Obsidio elnevezésű hagyományos vacsorát új, innovatív gasztro-vizuális koncepciónak szánják. A finomságok mellé ugyanis 3D-s vetítéssel mutatják be a vár történelmét. 

Az Obsidio menüben kizárólag helyi, szezonális ételeket kínálnak fel, amelyek már 300 éve jelen vannak a tengerparti városban. Megkóstolhatjuk például a nyári, pácolt szardellát, a szintén nyári kagyló ételeket, télen pedig šibeniki pulykatortából falatozhatunk. Természetesen a hagyományos bárányborda és a marhahús sem maradhat ki a horvát ételek listájáról.

A vár séfje régi ízeket idéző vegetáriánus ételeket is készít. Egyebek mellett céklalevest, rántott cukkinit és tésztaféléket is felszolgálnak.

A város legrégebbi vára, a 17. századi Szent Iván-erőd falai között várhatóan 2021. második felében lesz lehetőségünk megélni a gasztronómiai és történelmi élményeket, ugyanis erre az időszakra tervezik a felújított vár megnyitását.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek