3D-s vetítés is lesz a šibeniki vár falán

A horvát tengerpart népszerű történelmi városában, Šibenikben a Szent Miklós és Mihály erődök után most felújítják és modern turisztikai tartalmakkal ruházzák fel a 17. századi Szent Iván erődítményt is. A szerződéseket már aláírták, és a napokban neki is láttak a felújításnak – írja a HrTurizam.

A šibeniki Szent Iván-erődForrás: Shuttertstock / Készítette: Zyankarlo

Šibenik több erőddel, és várral is rendelkezik, amikről csodás kilátás nyílik a városra és a tengerre. Ilyenek a 70 méter magasan lévő, 15. századi Szent Mihály-erőd, a város legrégebbi erődje, a 17. századi Szent Iván-erőd, vagy a 17. századi Šubicevac-erőd. A város büszkesége a 17. századi Szent Miklós-erőd is, ami a többivel ellentétben nem magasan, hanem a tengeren áll, a Šibenik kikötőjével szemben elhelyezkedő Ljuljevac-szigeten. 

A helyiek sorra újítják fel a várakat, most a Szent Iván-erőd renoválása kezdődött el, ami a Šibenik óvárosától északra fekvő domb tetején található, 115 méteres magasságban. Felújítják az északi és déli oldalát is, az északi védőfal lábánál gasztronómiai élményekkel és 3D-s vetítésekkel is találkozhatnak majd a látogatók, ezek izgalmas jeleneteket fognak bemutatni.

A várban előadásokat is tartanak majd, és túravezetések is lesznek, amik során érdekes történeteket hallhatnak Šibenik tartalmas történelméről. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek