Egy hashtag alatt összefogtak a milánói séfek

A koronavírus-járvány legerősebben érintett európai országa, Olaszország két hete minden vendéglátóhelyét bezáratta. Azóta sorra jelentkeztek az olasz séfek, akik karanténkonyha jellegű videókkal igyekeznek tartani a lelket a bezárkózott lakosokban, főleg a leginkább sújtott, észak-olaszországi térség lakosaiban.

A projektben jelenleg 30 séf, pizza séf, cukrász és pék vesz résztForrás: milanokeepsoncooking / FB

Massimo Bottura Karanténkonyhájáról már korábban is írtunk és ajánlottuk a minden este 8 órakor kezdődő családi együttfőzéseket, de most találtunk egy olyan projektet, ami kimondottan a milánói séfeket és szakácsokat hozta egy tető, egy közös cél alá.

A #milanokeepsoncooking ötlet életre hívója az Alessia Rizzetto PR & Kommunkikációs cég volt, ami elsősorban az élelmiszer- és italszektorban dolgozik. Rizzetto a kapcsolatait felhasználva több tucat milánói séfet, cukrászt és további szakmabelieket kért fel az együttműködésre, amivel jókedvű otthoni főzésre és otthonmaradásra buzdítja a lakosokat. A hashtag ott virít minden projektben résztvevő séf kötényén és minden videó, illetve fotómegosztás alatt – olvasható a Nontouristytourist.com oldalon.

Ha megkeresik az Instagramon a #milanokeepsoncooking hashtagat, alatta egyre több gusztusos ételfotót, és otthon főzős videót találnak, illetve jó néhány olasz séffel is megismerkedhetnek. A videók legtöbbjén van angol felirat, de a hozzávalók pontos arányához nem árt egy kis olasz tudás (azok nincsenek mindig kiírva). A mi egyik kedvencünk egy könnyed citrusos rizottó, amit besűrített sült hús szafttal tálal a séf a videó végén.

A projektben jelenleg 30 séf, pizzaséf, cukrász és pék vesz részt, de bőven lehetnek még új arcok. A jelentkezők mind kapnak egy-egy #milanokeepsoncooking kötényt amiben le is lesznek fotózva, ezek folyamatosan kerülnek fel az oldalra. A főzős ötletek pedig sorra készülnek, így érdemes néha-néha visszalátogatni az új tartalmakért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek