Nem áll le az ételrendelés, de lehet érintkezésmentesen is

Mivel egyre több étterem dönt úgy, hogy határozatlan időre bezárja kapuit a csapata és a vendégek egészsége érdekében, az elmúlt egy hétben mintegy 500 új étterem kereste fel csatlakozási szándékkal az ország két legnagyobb ételkiszállító cégét - írták a Turizmus.com oldalán.

Forrás: Shutterstock.com

A NetPincéren keresztül jelenleg 2000-nél is több étteremből országosan több mint 800 településről lehet ételt rendelni – közölte az online megrendelés alapján ételkiszállítással foglalkozó társaság. A Wolt oldalán pedig 518 elérhető étterem van, amihez nemrég olyan vendéglátóhelyek csatlakoztak, mint például az újlipótvárosi Babka, vagy a Bomboloni, aminek szívderítő fánkjairól már mi is írtunk korábban.

Mindkét cég rendeléseinek legtöbbjére az érintkezésmentes kiszállítás a jellemző, aminek az aránya várhatóan a következő időszakban növekedni is fog.

De mi is az az érintkezésmentes kiszállítás?

Az úgynevezett "érintkezésmentes kiszállítást" először egy shanghaji KFC üzletében alkalmazták azért, hogy elkerüljék a közvetlen érintkezést a vevők és a futárok közt - írta a Business Insider. Azóta már bőven megjelent Magyarországon is ez az eljárás és mindkét futárcégnél választható opció a rendelésleadás vége előtt.

IllusztrációForrás: Shutterstock.com

Ha a NetPincér GO-n keresztül rendelünk, akkor a leadás végén be kell pipálnunk az "Érintkezésmentes kiszállítás" checkboxot, ha pedig nem a GO-t használjuk, akkor a komment mezőbe írjuk be, hogy az ajtónk elé kérjük a rendelést. A fizetés kártyával történik, így pénzcserére sem kerül sor. A Wolt oldalán, ahol biciklisfutárok szállítják ki az ételeket, szintén a virtuális pénztárnál tudjuk kiválasztani az érintkezésmentes kiszállítás opciót, illetve azt kell megadni, hogy hova tegye le a futár az ételt. A megrendelésnél még a borravaló mennyiségét is kiválaszthatjuk és kifizethetjük bankkártyával.

Mivel a Wolthoz, ami egyébként egy 2014-ben alakult finn startup cég Helsinkiből és 2018 májusában indult be nálunk, telefonos app is tartozik, az ételünk útvonalát és megérkezését is nyomon követhetjük, így tuti nem futunk össze karantén idején a futárral.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek