Online kovásznevelgető tanfolyamra felkészülni

Gondoljanak bele milyen régóta szeretnének már egy profi szakácstól, egy jógatanártól, egy gasztrobloggertől vagy éppen egy péktől megtanulni valamit, de vagy a költségek, vagy a távolság, vagy az időpont állt Önök és a terveik közé. A karantén nem olyan dolog, amit minden nap örömmel vár az ember, de egyre inkább az érezhető, hogy az előnyünkre fordíthatjuk. És ebben társ a profi séf Olaszországból, a jógatanár Kalifornia államból, a gasztroblogger Franciaországból és a pék Budapestről. 

Szadabfi Szabolcs, vagyis Szabi a pék szintén megragadta a karantén-alkalmat és feltett egy kérdést a követőinek és mindenkinek, aki szereti a jófajta kenyereket és szívesen belevágna a kovásznevelgetésbe otthon.

Szabi kérdése így hangzott „Van e igényetek arra, hogy holnaptól távoktatásban, interaktív, közös, kovász nevelésbe kezdjünk és a végén kenyeret süssünk?" és a sok-sok válasz egyértelműen azt mutatta, hogy az embereknek van igénye rá. Sőt sokan mintha csak erre az alkalomra vártak volna, hiszen otthon már nevelgetnek és táplálnak pár elnevezett kovászt, csak a profi tanács kéne még hozzájuk.

A hozzászólásokból az is kiderült, hogy a kovásztápláló online órákhoz kinek milyen lisztet kell beszereznie. Szóval aki csatlakozna Szabi, a pék kovásznevelő online kurzusához március 18-tól, az még szerezzen be vagy teljeskiőrlésű búzát vagy rozstlisztet, de lehet BL 80 fehér kenyérliszt is. A kovásznevelés 18 órakor kezdődik március 18-én Szabi Facebook oldalán, ahova pár perce minden szükséges hozzávaló felkerült egy friss posztban.

De ha más kovásszal foglalkozó gasztro-rajongók receptjeire is kíváncsiak, akkor ajánljuk figyelmükbe vegasztromania gluténmentes próbálkozásait. Bede Anna tanár, gasztroblogger, fotós és író azért kezdett bele az otthoni sütésbe, amiért sokan mások is, mert a boltokban nem talált megfelelő gluténmentes változatot, amit szívesen meg is evett volna. A kísérletezés végcélja a saját kovászos gluténmentes kenyér, amihez kapcsolódóan hamarosan indul a saját kovász nevelése. A folyamatokat az Instagrammon követhetjük majd figyelemmel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek