Vasárnap nyit a Vámház körút 9. szám alatti Kemenes Cukrászda

Augusztus 4-én Kemenes Cukrászda és Bisztró nyílik Budapesten, a Vámház körút 9. alatt. Az épület Klapka György által várt híressé, sokáig üresen állt, de hamarosan újra élettel telhet meg. A Kemenes filozófiája, hogy a bisztróként is üzemelő cukrászdában az emberek családias hangulatban kóstoljanak otthoni ízeket mindenféle tartósítószer, ízfokozó és térfogatnövelő nélkül csak természetes anyagokból – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Forrás: Kemenes Cukrászda és Bisztró

A cukrászdában az olyan hagyományos sütemények mellett, mint a zserbó és az almáspite, a modern ízek kedvelői is megtalálhatják kedvenceiket macaron, sajttorta vagy akár gyümölcsös mousse formájában. Az édességek mellett meleg étel választékkal is találkozhatnak a vendégek, a könnyű fogások mellett a napi és heti menükben igazi hazai ízeket ígérnek.

A családi cég 8 éve indult, de 2012 júliusára a Kemenes Cukrász Manufaktúra Kft. már a Lipóti Pékség kizárólagos cukrásztermék beszállítója lett. Emellett önálló márkaépítésbe is fogtak, az első cukrászdájuk Biatorbágyon, 2015 decemberében nyitott meg, alig két évre rá pedig már Budapest I. kerületében indultak a másodikkal. A Vámház körúti cukrászda a cég harmadik egysége, a munkálatokat az év elején kezdték el, a közel 700 négyzetméteres terület belső építészete és berendezése saját erős beruházással valósult meg.

Forrás: Kemenes Cukrászda és Bisztró

A legújabb cukrászda dizánja belsőépítész, grafikus szakemberek segítségével készült el, a belső kialakítás során arra figyeltek, hogy a Kemenes jegyek, a marasztaló hangulat felismerhető legyen az új egységben is. A családias hangulat nemcsak a kinézetben és az ízekben jelenik majd meg, hanem a vezetésben is: Kemenes Edith, a cukrászda alapítója két lánya segítségével vezeti cégét, idén pedig még egy kisebb egységet terveznek nyitni a Böszörményi úton.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek