Különleges termék védettséget kapott a rögös túró

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által összeállított és benyújtott bejegyzésre vonatkozó kérelem értékelése után, az Európai Bizottság döntése alapján hagyományos különleges termék védettséget kapott a Rögös Túró – írja weboldalán a szakmai szervezet.

Ezt a fajta eredetvédettséget csak olyan termék kaphatja meg, amely összetételében vagy előállítási módjában hagyományos. A rögös túró termék kellemesen savanyú, aromás illatú, üdén friss és zamatos ízű, laza rögökbe összeálló, kelvirágra emlékeztető halmazokból álló friss sajt – olvasható a szervezet közleményében.

Forrás: DianaLavrova / Pixabay

A közleményben azt is kiemelték, a rögös túró a magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga, számos hagyományos étel csak a magyar gasztronómia hagyományos alapanyagának számító termékből készíthető el. Sokféle ételben használják, például túrós palacsinta, túróslepény, túrótorta, túrósrétes, túróslepény, túrógombóc, körözött, túrós csusza, túróspogácsa készítésénél.

A Tej Terméktanács a weboldalán arról is, hogy jelenleg az Óvári Sajt uniós védelmére vonatkozó bejegyzési kérelmet és termékleírást is előkészítik.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek