Csúnyán megfeneklett egy leánybúcsú a Balatonon, a vízi rendőrök mentették ki a társaságot

Két hajós baleset is történt egyetlen napon a Balatonon, június 12-én. Először egy katamarán borult fel a Káptalanfüred előtti vízterületen. Árbóca az iszapba fúródott, a vízi járművön tartózkodó két férfi a vízi rendőrök segítségére szorult. Az esti órákban pedig egy lánybúcsús társaság hajója futott homokpadra a Siófok előtti vízterületen. Ezt a társaságot is a vízi rendőröknek kellett kimenekíteniük a tóból – írja a sonline.hu.

Leánybúcsú egy vitorláson. Képünk illusztrációForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 vladee/Shutterstock. No use without permission./Vladee

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható viharos, váltakozó időjárás nagyban kihat az emberek, főként az idősebbek szervezetére. A vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat veszélyhelyzet.

Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan. Ez esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel a parttól számított 500 méteren belül szabad csak tartózkodni.

Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor tilos a vízben fürdeni, és a vitorláshajók kivételével nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek