Mi? Lánybúcsú télen? Igen!

A lánybúcsús hordák látványa a tavaszi és nyári hónapok elengedhetetlen kiegészítőjévé vált. Már meg sem rezzenünk, ha egy újabb sikoltozó, nevetgélő csapat megy el mellettünk. Ősszel és télvíz idején is lehet hangulatos esküvőket tartani, és ezekhez is dukál a lánybúcsú. Mutatjuk, milyen.

Korábban már írtunk arról, hogy Budapesten hogyan tehetjük felejthetetlenné a menyasszony utolsó hajadon napjait hidegbe forduló estéken. Most annak járunk utána, hogy mitől lesz maradandó az élmény a vidéki nagyvárosokban.

Alapszabályok

A jól sikerült lánybúcsú alapszabálya, hogy előtte mérjük fel az ara igényeit. Ez az ő estéje, az a lényeg, hogy jól érezze magát, rúgjon ki a hámból, de azért maradjanak is emlékfoszlányai az estéről. Ne erőltessünk rá semmit.

A lánybúcsú alapszabálya, hogy titokban megszervezünk egy olyan bulit a menyasszonynak, amilyet ő szeretne
Galéria: Őszi-téli lánybúcsú: vidéki nagyvárosok kiadás
(Fotó: Mike Kemp / Getty Images Hungary)

Éppen ezért fontos, hogy tényleg olyan programot szervezzünk, ami neki is tetszik, és ne csődítsünk össze túl nagy tumultust. Jobb, ha kisebb társaságban, de mégis azokkal bulizunk, akik igazán fontosak a házasság előtt álló barátnőnknek. És a menyasszonynak az előkészületekről egy szót se!

Alapozásnak wellness, rúdtánc vagy közös főzés?

Egyéni beállítottságtól függően számos program közül válogathatunk. Ha egy kellemes, lazulós kezdést szeretnénk, akkor irány egy fürdő, ahol befizethetjük magunkat egy csoportos masszázsra, vagy akár leszervezhetünk egy közös szaunaszeánszot is.

Ha több napos lánybúcsút szervezünk, akkor a wellness programok jók levezetésnek is a másnap feledésére. Debrecenben például jó választás lehet az Aquaticum, Szegeden pedig a Napfényfürdő Aquapolis.

A merészebbek menjenek rúdtáncolni
Galéria: Őszi-téli lánybúcsú: vidéki nagyvárosok kiadás
(Fotó: Nottingham Post / SWNS.com / Northfoto)

Ha az ara bevállalós, akkor próbát tehetnek a rúdtánccal is, hogy szert tegyenek pár csábos mozdulatra. Pécsett például a Mecsek Fitness, Miskolcon pedig a Dollhouse csapata szívesen fogad lánybúcsú különítményeket. A rúdtánc mellett a hastánc alapjait is el lehet sajátítani.

De a közös főzés élménye is feldobhat egy lánybúcsút. A Séfakadémia Debrecenben várja a gasztromán lányokat, Győrben pedig a Mákvirág Gasztroklub szervez lánybúcsús vacsora különkiadást.

Közös emlékek

Ha a menyasszony szeret énekelni, béreljenek ki egy hangstúdiót, és énekeljék fel kedvenc számait. A felvételen évek múltán is jót lehet kacagni majd. Amennyiben nem dalospacsirta az ara, jó buli lehet egy közös fotózás a csajokkal. Erre Debrecenben és Szegeden is kínálkozik lehetőség, de bármelyik városban találnak egy erre alkalmas fotóst.

A csajos közösségi szellem jegyében jó emlék egy közös fotozás
Galéria: Őszi-téli lánybúcsú: vidéki nagyvárosok kiadás
(Fotó: Mike Kemp / Getty Images Hungary)

 Amennyiben nosztalgiázós típus a menyasszony, gyűjtsenek össze régi közös képeket, akár egy fényképalbumba is, amelynek hála a társaság kellemes nevetésben törhet ki.

Szabadulószoba és nyomvadászat kalandoroknak

A szabadulószobák kreatívan megfűszerezik a lánybúcsút: vannak szobák, amelyek külön feltüntetik a lánybúcsús megoldásaikat, de igazából bárhol megkérhetik a szervezőket, hogy rejtsenek el egy-két apró ajándékot.

A program során szépen öltöztessük fel a menyasszony egy szép vagy giccses tiarával, szalaggal, miegymással
Galéria: Őszi-téli lánybúcsú: vidéki nagyvárosok kiadás
(Fotó: Prince Williams / Getty Images Hungary)

Mi is csináltunk már ilyet és nagyon mókás volt, hogy amint épp próbáltuk megakadályozni, hogy felrobbanjon a bomba és kitörjön az atomháború, előkerült a tiara, egy giccses gyűrű, majd egy szalag a fiókokból. Szegeden a ParaPark ígéretesnek hangzik (maximum öt fő esetén), Debrecenben pedig a Nyomás Utána! és a Flow szabadulószobáinak ajtajait feszegethetjük.

Ha alacsonyabb költségvetésből szeretnék megúszni a lánybúcsút, némi szervezéssel elkészíthetik saját élő társasjátékukat is. Találjanak ki egy útvonalat, ami követhet emlékezetes pontokat az adott városban (közös bulizások színhelyeit, vagy olyan helyszíneket, amelyekhez vicces emlékek kötik önöket), a menyasszony pedig minden állomásnál kaphat egy újabb nyomot. A nyom megfejtéséért járjon jutalom, például tiara, szalag, harisnyakötő vagy szíverősítő.

Bárhogy alakuljon is az este, mindig legyenek további ötletek, B-tervek a tarsolyunkban, ha esetleg a kiválasztott bulihelyszín mégsem olyan jó, vagy csak másra szottyan kedve a társaságnak. Így elkerülhetik a pillanatnyi pánikhangulatot.

Jó szervezést!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek