Nyári kaland a vízen: Nyaralóhajókon is megszállhatunk a Tiszán

Elindult a nyaralóhajószezon a Tiszán is. A kormány még 2017 végén határozatban döntött az Európa-szerte népszerű nyaralóhajózás meghonosításáról, mely egy újabb turisztikai lehetőség, amely szállást is nyújtó, lassú járású motoros hajókon teszi lehetővé az önálló nyaralást.

Ki ne nyaralna szívesen egy ilyen hajónForrás: Travelo

Húsz vízi eszköz várja a vendégeket, melyek hajóvezetői engedély nélkül is vezethetők.

A lassú járású motoros hajókon engedélyezett vízterületen (folyó, tó, víztározó, csatorna) kora tavasztól késő őszig tartó nyaralóhajózási szezonban kelhetünk útra.

Szebbnél szebb tájakon szelhetjük a vizetForrás: Travelo

„Április 26-án hat hajónk elindult Tokajba, 14 pedig a Kiskörei bázison várja az utasokat. Idén körülbelül négyszer annyi kifizetett foglalásunk van mint tavaly ilyenkor, ami sikeres szezont vetít előre" – mondta Lovas Lajos, nyaralóhajózási igazgató.

Egy nyaralóhajón minden feltétel, felszerelés megvan ahhoz, hogy semmiben se szenvedjünk hiánytForrás: Travelo

Idén a Szalóki Yachtklubban is kiköthetnek a vendégek, a Bodrogon pedig a sárazsadányi önkormányzati kikötőpontot is igénybe vehetik.

„Így összesen 18 kikötőben éjszakázhatnak vendégeink és további hat horgonybójához kötve pihenhetnek a természetben. Három az Abádi medencében, kettő a Sarudi medencében, egy az Aranyosi szigetnél található. A hajók télen teljes karbantartást kaptak, beleértve az algagátló festést, az olajcseréket, így most flottánk mind a húsz tagja várja a vendégeket. Az árak öt százalékkal emelkedtek az elmúlt évhez képest, amely jelentősen az infláció mértéke alatt marad" – foglalta össze Lovas Lajos a heol.hu megkeresésére.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek