Bezárt a Balaton legkedveltebb péksége

Öt év után bezárt a Balaton-felvidék legmenőbb reggelizőpéksége, a kővágóörsi Andriska Pékbisztró. Már tavaly szeptemberben pedzegették a bankárokból pékekké avanzsált tulajdonosok, hogy hosszabb szünetre mennek, most viszont bejelentették, hogy nem térnek vissza – írja a likebalaton.hu.

Az Andriska Pékbisztró kézzel készült, minőségi alapanyagokból álló pékárukat kínáltForrás: Andriska Pékbisztró Facebook oldala

Ahogy az elmúlt hónapokban terveztünk, közben szép lassan hátraléptünk attól, amit előtte éjjel-nappal csináltunk, elkezdtünk megélni új dolgokat. Becsukódott egy ajtó, és kinyílt egy új világ" – közölték a tulajdonosok az okokról a Facebook oldalukon.

Pozitív hírként megosztották, hogy az Andriska története ezzel biztosan nem ér véget, mert ami miatt elkezdték, hogy ételt és élményt kínálhassanak, továbbra is a szenvedélyük marad. Ennek részleteiről azonban többet nem árultak el.

Az Andriska Pékbisztrót Török András és Major Zsófi öt évvel ezelőtt indította el Kővágóörsön, egy 100 éves pékség hagyományait folytatva. A bankárságot kovásznevelésre, a budapesti életet vidéki idillre cserélték, de megérte, mert az Andriska Pékbisztró a Balaton-felvidék legmenőbb reggelizőpékségévé nőtte ki magát. A kertjében egy nyüzsgő hétvégén akár ezren is megfordultak, a napi kínálat pedig legalább harmincféle péksüteményből és szendvicsből állt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek