Piknikkert és menyegzőkert is lesz ebben a megújuló balatoni rózsakertben

Rövidesen újra régi pompáját élvezhetik a révfülöpi rózsakert felé sétálók. Sőt, a mintegy nyolcezer négyzetméternyi rózsakert révén egy többfunkciós, a mai modern ember igényeire szabott, mai tájépítészeti megoldásokkal, növényalkalmazással kialakított tér jön majd létre. Már erőteljesen dolgoznak rajta, hogy mielőbb elkészüljenek vele.

Mire nyílik a rózsa, kész kell lennie az egész parknakForrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A rózsák kertjének új formája felülnézetben koncentrikus körökből álló térszervezést kap, mely egyrészről eleganciát, másrészről használhatóságot és könnyű fenntartást jelent majd. A tervezett rózsaágyások könnyen körbejárhatók, a köztük lévő gyepfelületek is hozzáférhetők, fenntarthatók lesznek. A kiemelt turisztikai értéket a rózsák fajtaválasztása, illetve csoportosítása jelenti.

Létrehoznak egy olvasókertet a közepén pihenőfelülettel, nagy méretű, kényelmes fa fekvőpadokkal, körülötte évelő- és rózsafelületekkel.

E területrész rövidebb vagy hosszabb idejű sokrétű rekreációs tevékenységekre is lehetőséget ad. A piknikkert a part menti részen egy összefüggő nagy gyepes felület lesz, egy-két új, kisebb méretű díszfával kiegészítve, ez remek helyszínévé válhat a kerékpárosoknak rövid idejű pihenésre, szabadtéri sportra, edzésekre, napozásra, piknikre. A kerékpárosok részére e-bike töltő és kerékpártárolót is lesz.

A menyegzőkert a piknikkerthez csatlakozó, meghitt kertrész lesz.

Felépül ott egy pavilon, ahol szabadtéri házasságkötéseket is lehet tartani, mely a Balaton és a park látképével együtt csodás háttere lehet a romantikus eseményeknek.

A révfülöpieknek eddig is egyik kedvenc helyük volt, de hamarosan még szebben kapják visszaForrás: revfülöp.hu

A korábbi park egy új területrésszel is bővül, a keleti oldal térkövezetét elbontják, helyén egy kellemes, romantikus sétaliget jön létre, amely a történetek kertje elnevezést kapta. Ezen a területen révfülöpi történetek ismerhetők meg kisebb méretű interaktív táblák segítségével. A terület délnyugati sarokrészén egy nyugodt, természetközeli pihenőliget épül ki. Az évszakok kertjében a helyi természetes környezetet, a vízi flórát és faunát mutatják be, írja a veol.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek