Új túraútvonalon bringázhatjuk körbe a Balatont

A könnyebb és nehezebb szakaszokból álló új túraútvonalnak köszönhetően nemcsak a Balatonban, hanem a tóparttól távolabb eső látványosságokban is gyönyörködhetünk biciklizés közben – írja a likebalaton.hu.

A Balatont egy hétvége alatt kényelmesen körbe lehet tekerni, sőt már egyéb látványosságok mellett is elsuhanhatunk az új túraútvonalon. A kép illusztrációForrás: Facebook/BalatonBike365

A csaknem négyszáz kilométeres KalandKörön (KK400) egységes jelrendszer vezeti végig a bicikliseket több mint 200 irányjelző táblával. A BalatonBike365 hálózat segítségével bármelyik part menti településről könnyen rá lehet csatlakozni, a GPS-alapú tájékozódást az ingyenes online alkalmazás segíti.
A Kalandkör létrehozását Princzinger Péter, a VisitBalaton Nkft. ügyvezetője azzal indokolta, hogy a tókerülő kört már sokan végigtekerték és nekik új kihívásokra van szükségük.
„A KK400-at bárki teljesítheti, aki élményre és kalandra vágyik, a regisztráló kerékpárosok minden szakasz sikeres teljesítését követően letölthető és megosztható online oklevelet, az összes szakasz teljesítése után ajándékot kapnak"

A KK400 útvonalleírása, térképe, szintrajza a regisztrációs felülettel és a mérési szakaszokkal együtt a BalatonBIKE365 honlapjáról érhető el.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek