Elképesztő hátteret festett a sarki fény a Balatonnak

Így, ilyen háttérrel még nem igazán láthattuk a Balatont. Azok a szerencsések akik Fonyódon és környékén vasárnap este kisétáltak a Balaton partjára, extra látványban lehetett részük. Nem sokkal naplemente után ugyanis az aurora borealis, azaz a sarki fény gyönyörű lila színbe vonta az égboltot. Szerencsére a fotósok is talpon voltak: Peter Schidru és Bánkuti Letícia Fonyódon örökítették meg a nem mindennapi jelenséget.

Forrás: Peter Schidru – hivatalos/likebalaton.hu

Peter Schidru a fonyódi Árpád parton fotózott. A likeBalaton-hu-nak elmondta: webkamerán észlelte először, hogy sarki fény várható, és máris rohant a partra. Bár csak halványan látszik a lilás sarki fény, a látvány így is lenyűgöző volt.

Forrás: Bánkuti Letícia – hivatalos/likabalaton.hu

Bánkuti Letícia fenti képe is Fonyódon készült, ahol szokatlan színeket kölcsönzött a jelenség a Balaton környékének.

Az aurora borealist vasárnap az ország több pontján is látni lehetett, például a Kab-hegyen, vagy a dömösi Prédikálószák kilátónál.

A tavalyi évben 13 alkalommal lehetett Magyarországon megfigyelni ezt a jelenséget, amely leggyakrabban késő ősztől kora tavaszig észlelhető az északi sarkkörtől északra és a déli sarkkörtől délre – írja a likebalaton.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek