Ritkán láthatjuk ilyen magasból a Balatont: az űrből készült a friss fotó

Igen óriási távolságból lett lefotózva a magyar tenger: a Sentinel–2 műholdcsalád örökítette meg a Balatont az űrből. Az Európai Űrügynökség (ESA) Copernicus programja a Föld állapotának megfigyelésére fókuszál a Sentinel műholdcsalád tagjai által gyűjtött adatok segítségével. Így fest a Sentinel–2 legfrissebb képe a Balatonról! 

Általuk könnyedén vizsgálható a légkör és a földfelszín állapota, például a növényborítottság vagy akár a bel-, illetve árvíz által elöntött területek nagysága. A Magyarország és érdekszférája területéről heti rendszerességgel érkező információk megkönnyítik a hatóságok munkáját és az egyetemeken, kutatóintézetekben végzett vizsgálatokat. Szárazföldi területek vizsgálatára, vegetációtérképezésre, talaj és vízborítás vizsgálatára, vízi utak és part menti területek elemzésére használják – írja a turistamagazin.hu.

2022. december 3-án szintén készített már hasonlóan szép felvételt a Sentinel-2, akkor 780 km magasból, ráadásul az volt a nap képe a Védelmi és Űripari Főigazgatóság Twitter-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek