Érthetetlen pusztítás: Újabb fát mérgeztek meg a csopaki strandon

A nyáron számoltunk be a szomorú hírről, hogy mérgezés miatt ki kellett vágni a keszthelyi Várkertben lévő, több mint 100 éves platánfát. Most egy újabb fa esett áldozatul egy érthetetlen merényletnek: a csopaki strand keleti bejáratánál álló juharfán vették észre a mérgezésre utaló nyomokat. A Balaton-parti település strandján ráadásul ez már nem az első ilyen eset: egy öreg tölgyfát háromszor próbálta ismeretlen tettes elpusztítani, de még mindig van rá esély, hogy túléli, derül ki a Turista Magazin cikkéből.

Az újabb esetről Ambrus Tibor, Csopak polgármestere számolt be Facebook-oldalán. A magazin megkeresésére a polgármester elmondta, hogy a fa törzsébe gépi fúróval fúrt lyukakat vettek észre, a befecskendezett méreg miatt pedig már elkezdett rohadni körülöttük a fa kérge.

Éppen ezért egyelőre nem lehet tudni, hogy a legújabb merényletet pontosan mikor követték el, de az önkormányzat munkatársai visszanézik a felvételeket. A csopaki strandon több mint harminc kamera működik, ám a tettes láthatólag „tanult" az előzőekből, és olyan helyről fúrta meg a fát, ami kevésbé jól látható a kamerákon. Ráadásul, mivel a felvételeket is csak bizonyos ideig őrzik, nem biztos, hogy egyáltalán megtalálják az esetet a képeken.

Sajnos az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a terebélyes, és pont a bejáratnál árnyat adó, néhány évtizedes juharfa el fog pusztulni, mondták szakértők. Az önkormányzat természetesen megteszi a feljelentést ezúttal is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek