Különleges világrekord a Balatonnál: vízibiciklivel tekerték körbe a tavat

Három dunai férfi,elsőként tekerte körbe vízibiciklivel a Balatont, saját fejlesztésű járgányukkal. A nagyjából 160 kilométer megtétele után augusztus 4-én értek partot Zamárdiban, amiről a likeBalaton.hu számolt be.

A célba érés után Zamárdiban. Balról: Dora Zoltán, Moys Péter, valamint Szandai Norbert a Pilsner Úr nevű vízibiciklinForrás: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

"Büszkék vagyunk magunkra, de az igazság az, hogy elfáradtunk" – mondta Dora Zoltán, Moys Péter, valamint Szandai Norbert, vagyis a Gördülő Dunakavicsok, ahogy magukat nevezték."Az első métereken még röhögtünk. Aztán az északi parton már nevetni se nagyon tudtunk"– mesélték kissé elcsigázva, miután augusztus 4-én 7 nap tekerés, plusz egy nap esőszünet után sárga vízibiciklijükkel célba értek Zamárdiban, a Harcsa utcai mólónál. 

Azért lettek "Gördülő Dunakavicsok", mert ketten Vácon élnek, egyikük pedig budapesti. És így ötven éves korukra a három cimbora úgy érezte: alkotniuk kell valami maradandót.

Szandai Norbert szerint naponta többször is megfájdult a lábuk a napi 10, vagy épp a 28 kilométeres tekeréstől. "De ide nem erő kellett, hanem elszántság és némi őrület. Mert amikor már nagyon fájt, akkor még vissza volt négy óra tekerés.De ez egy "nyakas" csapat, így a mentalitásunk lendített át minket a holtpontokon" – magyarázta a kommunikációs vezető.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek