Kedvezményekre is jogosít ez az új Balaton-felvidéki kiadvány

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park közzé tette látnivalóinak mini térképét, amely a rövid leírások mellett pecsétgyűjtős kedvezménykuponként is funkcionál.

Tapolcai-tavasbarlang LátogatóközpontForrás: Csudai Sándor

Ha egy bemutatóhelyen pecsétet kérsz, a következő látogatóhelyen a teljesárú jegy helyett kedvezményeset vásárolhatsz. Az első pecsét ingyenes, tehát már azzal is spórolsz, ha itt letöltöd az ingyenes kiadványt. A kiadvány hamarosan a térképen szereplő látogatóhelyeken is elérhető lesz.

De nem csak a kedvezmények miatt hasznos ez a mini füzet, hanem azért is, mert itt egy helyen láthatjuk a Balaton-felvidék számos kincsét. Olyan bemutatóhelyek szerepelnek a térképen, mint a kápolnapusztai Bivalyrezervátum, ahol a bivalycsordákon kívül háziállat-simogató és piknikezőhely is található.

A Hegyestű MonoszlónálForrás: Botond Horvath/Travelo

Szerepel rajta a Tapolcai-Tavasbarlang, ahol a hangulatos kisváros alatt csónakázhatunk, illetve a bakonybéli Pannon Csillagda, ahol planetárium, naptávcső és obszervatórium is várja a csillagászat szerelmeseit. Ott van a monoszlói Hegyestű látogatóközpontja, a balatonfüredi Lóczy- Barlang és a balatonedericsi Csodabogyós Barlang is – igaz, az a barlangtúrákra nem vonatkozik a kedvezmény.

A 2022. évi minileporelló 2023. január 31-ig még felhasználható, az idei kiadvány pedig 2024. január 31-ig lesz érvényes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek