Már csicsereg Balatonberény félszigetének új kilátója

Elkészült a balatonberényi Csicsergő-félsziget új kilátója, melynek két kilátószintje van. A vasbetonlemez alépítményen álló alapon túl a felépítmény fűrészelt fenyőfából készült, és a legmagasabb pontja a kilenc métert  is meghaladja – mondta el Druskoczi Tünde polgármester a Sonline.hu-nak.

Forrás: balatonbereny.hu

A felső szintről tiszta időben látni lehet a Keszthelyi-öblöt, az északi part tanúhegyeit, a Badacsony és a fonyódi dombokat is.

A kilátó Balatonberény egy nagyon szép és felettébb védett területén, a falu keleti oldalán, a Csicsergő-félszigeten épült meg.

A vitorláskikötő melletti 1,55 hektáros zöldellő, ligetes pihenőhely az ott fészkelő madarak után kapta a nevét. A félszigetet nádas veszi körül, amely sok vízimadárnak ad menedék és fészkelő helyet. Nyugati felén ligetes pihenőhely található, ahol a kirándulók és a horgászok is jól érezhetik magukat. A félsziget körüli vízterület érdekessége, hogy a fenék nem iszapos, mint ahogy a balatonberényi part többi része, hanem kavicsos – olvasható a Balatonbereny.hu oldalon.

ÚTVONAL: A mesebeli területet a település focipályája mögött induló Csicsergő sétányról, vagy a Balaton utcáról a Tulipán utcán keresztül közelíthető meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek