Hova tűnhetett Gombóc Artúr Tihanyból? Sokan hiányolják

Felzúdulás kísérte a Facebookon a bejelentést, miszerint eltűnt Kolodko Mihály szobrászművész egyik legkedveltebb miniatűr alkotása a tihanyi Pisky sétányról. A Gombóc Artúr 2020-ban került ki a Pisky sétányra, ahol gyakran vittek neki csokoládét a kirándulók – írja a likebalaton.hu.

Így nézett ki az apró szobor, mielőtt eltűnt a helyérőlForrás: Krausz Andrea/likebalaton.hu

A múlt hétvégén még látták a szobrot, csütörtökön viszont már csak a hűlt helyét találták, illetve egy Balaton szeletet. Erről a Tihany Hivatalos Turisztikai Oldala tájékoztatott a Facebookon.

Nos, szerencsére nincs ok az aggodalomra, hizsen Gombóc Artúr hamarosan visszaszállhat helyére – tudtuk meg Tihany polgármesterének, Tósoki Imrének a posztjából.  

"Váratlanul nagy port kavart a hír, miszerint a tihanyi Pisky sétányról elröppent a duci kismadár. Eltűnése miatt mindenki vandalizmusra gyanakodott, még a tihanyiak is. A híradásokat hallva jelentkezett a Falugondnokság, hogy megvan a madárka – soha el sem veszett. Az igazság az, hogy Kolodko Mihály szobrocskáját annyian piszkálták, annyit húzták-vonták, hogy meglazult a rögzítése. A Falugondokság lelkiismeretes munkatársai meg akarták előzni, hogy Tihany eme apró, de kedves látványossága végképp valaki kezében maradjon, ezért magukhoz vették, hogy erősebb, ellenállóbb alapot, ragasztást adjanak neki. Mihelyst az időjárás lehetővé teszi, Gombóc Artúr ismét a helyére kerül. Addig pedig élvezi a tihanyi Falugondokság vendégszeretetét" – írja. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek