Megint közbeszólt az időjárás, ezúttal végleg törölték a hétvégi Balaton-átevezést

Múlt hét szombaton, július 30-án lett volna a Hervis Balaton-átevezés eredeti időpontja, de akkor erősebb zivatar tört be a térségbe, ezért a szervezők az esemény lefújása mellett döntöttek. Az újabb időpontot e hét szombatra, augusztus 6-ra tették át, de úgy tűnik, az időjárás ezúttal sem kedvez, így a rendezvényt végleg törölték. 

Az időjárás kétszer is meghiúsította a Balaton egyik leghangulatosabb sporteseményétForrás: MTI/Varga György

Sokan várták, hogy a hétvégén végre Zamárdiból Tihanyig és visszaevezhessenek, ennek megfelelően a Szervezőbizottság az elmúlt napokban minden előkészületet elvégzett, hogy az új időpontban sikerüljön megrendezni a várt eseményt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint azonban szombattól folyamatosan hűvösebb levegő áramlik a térségbe, ami több napig tartó szeles időjárást hoz magával. A hajnali órákban érkező gyenge hidegfront hatására az észak-északnyugatira forduló szél megélénkül (25-35 km/óra), majd a délelőtti órákban erős (45 km/óra) lökések is előfordulhatnak, ami egyre tarajosabbá váló hullámzást okoz. A déli óráktól tovább erősödik az alapszél és a vízközépen 45-50 km/órás széllökések is várhatóak.

"Mindezek tudatában az OMSZ-szel és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal történt egyeztetést követően, a szervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség – tekintettel a nevezők biztonságára – úgy döntött: törli a 2022. évi Balaton-átevezést. Ez sajnos azt is jelenti, hogy az eseményt ebben az évben nem fogjuk megrendezni. Természetesen a nevezési díjak zárolását feloldjuk, így a már nevezetteknek a nevezési díj visszautalásra kerül! Köszönjünk szépen mindazok türelmét, és együttműködését, akik az elmúlt időszakban velünk együtt hittek abban, hogy ezt a fantasztikus hangulatú eseményt meg tudjuk tartani! Bízunk abban, hogy jövőre az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és újra megrendezhetjük az ország egyik legnagyobb és leghangulatosabb szabadidősport eseményét! Kívánjuk mindenkinek, hogy élvezze a nyár hátralevő részét, és kövessék továbbra is figyelemmel az Magyar Kajak-Kenu Szövetség híreit, eseményeit. Találkozzunk jövőre Zamárdiban, és evezzük le keresztbe!" – olvasható a balatonatevezes.hu weboldalán. 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek