Ismét retro vonatokkal roboghatunk a Balaton partján

Augusztus 13-án és 14-én a korábbi évek és hónapok sikerei után ismét visszatérnek a retro vonatok a Balaton partjára – olvasható a VEOL oldalán. A rendezvény fő újdonságaként a 29-es vonal mellett számos Keszthely és Tapolca közötti, valamint egyes Szombathelyig közlekedő személyvonatok is alkalmi összeállítással járnak majd. 

A retró vonatok augusztusban is közlekednek a Balaton partjánForrás: Facebook/MÁV Rail Tours

A tervek szerint Balaton északi partjának ikonikus vasútvonalán idén is számos személy-, expressz- és InterCity vonat élén áll forgalomba a korabeli közlekedést idéző retro szerelvény.

Korábbi retro hétvégéken nem látott típusként megjelenik a MÁV Rail Tours 610-es pályaszámú ABbmot motorkocsija, amely egy korban hozzáillő kék Bhv 20-07-es és egy BDbh 82-28-as kocsit vontat majd a helyi személyvonatokon.

A hétvégén két hagyományos M41-es Csörgő is közlekedni fog, szombaton szinkronüzemben a Kék Hullám InterCity élén, míg vasárnap egy három darab vékonycsíkos Bd 20-37-es kocsiból álló személyvonatot továbbítanak majd.

A megszokott régi és vadonatúj szerelvényekkel is közlekedhetünkForrás: Facebook/MÁV Rail Tours

 

A Ganz járművek sora itt természetesen nem ér véget, dupla Púpos által vontatott olajzöld szerelvény is jár majd a vonalon. Visszatérnek a MÁV-HÉV Bobó mozdonyai is, a záhonyi Tekergő expresszvonatokon dolgoznak mindkét nap. Korábbi rendezvényekről jól ismert típusok is beállnak a forgalomba, például a „bajszos" Szergejek, valamint a retró Bzmot - írták a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek