Olyan alacsony a Balaton vízszintje, hogy az északi parton folytatják az ingyenes fesztivált

A Balaton rekord alacsony vízállása miatt Zamárdi helyett Balatonfűzfőn folytatódnak a BalatONKoncertek augusztusban. Az ingyenesen látogatható minifesztivál színpadját a vízbe építik fel, amely a parttól legalább 100 méterre áll. Ám mivel a Balaton vízállása hetek óta rekord alacsony, nem lett volna Zamárdinál elegendő víz, hogy fenntartsa a színpadot – írja a sonline.hu.

Ingyenes minifesztiválok várnak a vízben hűsölveForrás: balatonkoncert.hu

A Balaton északkeleti csücskében, a Tobruk strand előtt azonban sikerült kultikus helyszínt találni a folytatáshoz, ahol ráadásul ki is lehet használni az úszó színpad által kínált adottságokat, vagyis mind a vízből, mind a partról lehet majd élvezni a sztárfellépők műsorát.

Igazi fesztiválos csavart ad az augusztus 4-i, csütörtöki nyitónaphoz az, hogy aznap két színpadon is pörög majd a műsor: hiszen éppen ekkorra szervezte a balatonfűzfői önkormányzat a parton Gájer Bálint fellépését, este 6 órától. Előtte a vízen az InFusion Trió kezd öt órakor, majd este fél nyolckor a The Carbonfools zárja az élőzenés műsort.

A koncerten fellépett Paulina is, az X-Faktor tizedik évadának második helyezettjeForrás: balatonkoncert.hu

Augusztus 5-én, pénteken Haagen Imre és a Dalköltők Társasága lép fel 5-től, 19 órától pedig a Hősök csapata csap várhatóan fergeteges bulit a strandoló közönségnek. Szombaton aztán 17 órától a Kelemen Kabátban zengi majd várhatóan az ismert „Nyári gyerekek a Balaton parton..." strófát, a fél nyolckor kezdődő bulit pedig Pápai Joci és zenekara tartja.

Az élőzenés fellépések után éjfélig a BalatONkoncert rezidens lemezlovasa, Matthew Lenner prezentál hangulatos DJ Show-t. A minifesztivál harmadik állomásának műsorát vasárnap délután négytől a Buborék Együttes gyerekműsora zárja a parton.

"A fűzfői helyszín különleges adottságokkal rendelkezik, hiszen a hamar mélyülő víz miatt itt a színpad elég közel kerülhet a parthoz ahhoz, hogy onnan is élvezhető legyen a műsor, ugyanakkor a vízből akár több százan is nézhetik pancsolás közben a koncerteket. A Tobruk strand fedett színpadja pedig garanciát nyújt arra, hogy rossz idő esetén is meg tudjuk tartani a bulikat. Nagyon köszönjük az önkormányzatnak, hogy az utolsó pillanatban, ráadásul a Gombócfesztivál mellett, helyet biztosítottak számunkra" – mondta el Lénárt Attila, a fesztiválsorozat főszervezője.

További részletek és aktuális információk a BalatONkoncert Facebook-oldalán találhatsz és a hivatalos weboldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek