Hamarosan bringára pattan Keszthely

Május 6-án a balatoni futamra figyel a kerékpáros világ, hiszen hazánkban, Budapestről startol a 105. Giro d' Italia kerékpárverseny. Keszthelyt május 8-án, a 3. szakaszon közvetlenül is érinti a Giro, ezért kiaknázva a verseny felhajtóerejét és a térség kiváló kerékpáros infrastruktúráját, a „Bringára Keszthely!" integrált programmal erősítenek rá adottságaikra a kerékpárosbarát településen. 

Forrás: hellokeszthely.hu

A program keretében tematikus kerékpáros hétvégéket, szemléletformáló túrákat és kísérőprogramokat, valamint a díjnyertes Hello Keszthely applikáció bevonásával aktív kihívásokkal egybekötött játékot szerveznek a városban.

 „Az egészséges életmód iránti érdeklődés folyamatosan nő, egyre többen töltik aktívan szabadidejüket Keszthelyen és térségében. Célunk, hogy az egyedülálló attrakcióinkat mind a helyben élők, mind a hozzánk látogató turisták természetközeli, környezetbarát módon fedezhessék fel, hiszen a Keszthelyi-hegység, a Balaton-part, a Kis-Balaton és Hévíz egyedülálló természeti környezetben kínálnak lehetőséget a szabadidő aktív eltöltésére" – fogalmazott Nagy Bálint polgármester.

Forrás: hellokeszthely.hu

Keszthelyt nem véletlenül választották Európa legjobb vízparti városai közé és a kerékpárosbarát település címet is sikerült kiérdemelnünk" – tette hozzá.

A kerékpáros fejlesztéseket a Bringára Keszthely! program teszi teljessé, amellyel a Keszthelyre látogatókat és a helyben élőket is megszólítják.  "A Giro d' Italia világverseny remek alkalom az egészséges és aktív életmód népszerűsítéséhez, elsősorban ezt szeretnénk kiaknázni a „Bringára Keszthely!" kampánnyal. A program turisztikai funkciója a tavaszi szezon erősítése, a meglévő és új kínálati elemek élményalapú összekötése a Hello Keszthely applikáció játékos kihívásaival" – jelentette ki Kovács Szabolcs, polgármesteri turisztikai tanácsadó. A versenyről bővebben a helló Keszthely oldalán tájékozódhattok. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek