Kerékpáros, kevésbé ismert balatoni útvonalakat szedtek egy csokorba

Egy új kezdeményezés, a BalatonBike365 olyan, a magyar tenger körüli, kerékpárral járható, kevésbé ismert, kisebb útvonalakat gyűjtött össze, melyek még izgalmasabbá és teljesebbé teszik a Balaton körüli biciklizést.

Forrás: BalatonBike365 / Press

 A honlap kínálatán évek óta kerékpáros sport- és turisztikai, valamint marketing és kommunikációs szakemberek, építészek, informatikusok, jogászok és önkéntesek dolgoznak. A céljuk pedig az, hogy a Balatoni Bringakörúthoz csatlakozva, azzal közvetlen összekötve elérhetők legyenek a tó déli részén, a Balaton-felvidéken és a Nyugat-Balaton-Kis-Balaton térségben kijelölésre és kitáblázásra került kerékpározható utak. Ezekkel párhuzamosan pedig a biciklivel is elérhető turisztikai szolgáltatások, természeti értékek, kulturális és gasztronómiai attrakciók – olvasható a sajtóközleményben.

"Több, mint 800 km kerékpározásra alkalmas utat tábláztunk ki, amelyeken 20 pihenőpont és 3 szolgáltató központ segíti a kényelmes biciklizést, a szabadidő egészséges és hasznos eltöltését és már elindult az ehhez kapcsolódó weboldal és a BB365 applikáció is" - mondta dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke.

Forrás: Facebook/BalatonBike365
BB365 applikáció segít felfedezni a Balaton környékét:
Hol van a közelünkben egy jó lángossütő? Merre menjünk egy gyöngyöző rozé fröccsért? Akad-e a környéken egy kerékpárosbarát panzió, vízvételi lehetőség vagy bringás pihenő, esetleg szervíz? Hova térhetünk be egy kávéra? Milyen látványosságot nyújt a környék, illetve milyen kulturális eseményeken köthetünk ki a túra végén?

Továbbá 50 tematikus túraútvonalat, illetve egy, a régiókon keresztül haladó, több napon át teljesíthető MTB-útvonalat is ajánl, kitáblázott útvonalhálózattal, a túrázás szempontjából hasznos információkkal, az elérhető szolgáltatásoktól kezdve a kihagyhatatlan látványosságokig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek