Új szelek fújnak - Sprintel a vitorlásverseny a BalatonGreen Fesztiválon

Sport és kulturális eseményekben nincs hiány az idei évben sem, a magyar tenger partján is egymást váltják a változatos programok. A nyár elején, egy újszerű versenyszéria bemutatkozó vitorlás sprintversenyét rendezik meg Alsóörsön, a BalatonGreen Fesztivál keretében, amely a Sailing CapeCup elnevezést kapta. Az izgalmas programra, június 16. és 19. között kerül sor – adta hírül az MTI.

Vitorlások a BalatononForrás: Pixabay/LN_Photoart

Hoppál András, az esemény szervezőbizottságának elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a műrepülők Air Race versenye adta neki az ötletet ahhoz, hogy a vitorlázást is közelebb kellene hozni a nézőkhöz. Kifejtette: a sport, a környezetvédelem és a szórakozás egyszerre kerül majd középpontba a balatoni településen, ahol szűk két hónap múlva először tartják meg a BalatonGreen elnevezésű Kulturális Fesztivált-GasztroShowt és Expót. Ezzel párhuzamosan zajlik majd a vízen a Sailing CapeCup, egy magyar fejlesztésű nemzetközi versenyszéria bemutatkozó versenye is.

Sport, kultúra és szórakozás vár nyáron a Balaton partján

A kép illusztráció
Forrás: Pixabay/akirEVarga

"Az emberek többségét mindig is vonzotta a víz, a vitorlázás és a versengés. Mind a mai napig azonban keveseknek adatik meg az, hogy közelről is lássák, hogy is néz ki egy vérbeli vitorlásverseny belülről. Sosem látjuk mi történik a vízen, csak a rajtot és a befutót" - tette hozzá Hoppál András.

VersenykiírásForrás: https://www.sailingcapecup.com/

"A Sailing CapeCup-on kamerák segítségével kivetítőkön keresztül is fogjuk láttatni, hogy mi történik a hajók közötti küzdelemben, miközben a versenyzőknek figyelniük kell a szelet, a pályát, egymást és az ellenfelet. A nézők érezni fogják, hogy valójában mennyire izgalmas tud lenni egy vitorlásverseny belülről. Ezt az élményt hozza 2022-től testközelbe a Sailing CapeCup versenyszéria" - jegyezte meg az ötletgazda.

Érdi Mária kétszeres olimpikon, többszörös korosztályos vb- és Eb-érmes vitorlásversenyző videóüzenetében hangsúlyozta: minden olyan kezdeményezésnek örül, ami a vizek védelmére, a környezetvédelemre irányul. "A BalatonGreen ilyen. A Sailing CapeCup pedig egy új fejlesztésű versenyszéria lesz. Ez a viadal a nézők számára is látványos élménysporttá teszi a vitorlázást" - mondta az MVM SE sportolója.

Megrendezésre kerül a BalatonWineShow is

A kép illusztráció
Forrás: Getty Images/iStockphoto/Eonaya

Elhangzott még, hogy az Expón hangsúlyt kap az elektromobilitás is. Mindez földön, vízen, levegőben, valamint középpontba kerül a körforgásos gazdaság szerepe a mindennapokban. Fókuszba kerül még a környezettudatos szőlőművelés, egyben a Balaton Felvidék bortermelőinek bemutatkozására is sor kerülhet, mindez nemzetközi bor és pezsgőkínálattal a BalatonWineShow keretében. 

Bővebb információk a Sailingcapecup oldalán olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek