Öt balatoni kalandpark, ahol kiléphetünk a komfortzónánkból

Mi a megoldás, ha a nyári vakációnk alatt nem verőfényes napsütésre ébredünk a Balaton partján? Irány egy kaland- vagy élménypark!  Ezeken a helyeken ráadásul cseppet sem szokványos, mindennapos élményeket kínálnak, és az adrenalinfüggők is maximálisan felpörgethetik magukat. Mutatjuk, merre érdemes indulni!

Kislőd – Sobri Jóska Élménypark

A park leginkább arról híres, hogy itt található Magyarország leghosszabb drótkötélpályája, de mellette természetesen rengeteg egyéb játékot is kipróbálhat a család apraja-nagyja.

Többek között bobozhatnak, lézerharcolhatnak, gokartozhatnak, jetskizhetnek, hófánkozhatnak, extrém hintákba ülhetnek, vagy akár 3D karikában is pöröghetnek az izgalomra vágyó látogatók. További információkat ide kattintva találhatnak.

Alsópáhok – Bobo Fun Park

Idén júniusban adták át ezt az új szórakoztató parkot, ami azért jó hír, mert rossz idő esetén remek alternatívát nyújt a családoknak. Mivel a frissen átadott hely klimatizált, így a nyári nagy melegben is vidám és eseménydús napot lehet ott eltölteni.

A Balaton szomszédságában 30 attrakció várja a család minden tagját: 3 emelet magas beltéri mászófalak, csúszdapályák, lézerlabirintus, egy „igazi" barlang, trambulin-mezők és más izgalmas aktivitások kaptak itt helyet. További információkat ide kattintva találhatnak.

Zamárdi Kalandpark

A déli parton egy gyönyörű, 35 000 négyzetméteres ligetet találunk, amely szinte végtelenbe nyíló lehetőségeket tartogat a szabadidő aktív eltöltésére. Az ősfák között kifeszített köteleken változatos akadályok között tehetjük próbára az ügyességünket, de nem kevésbé nyújt sportosan izgalmas szórakozást a mintegy másfél kilométernyi csúszópálya.

Az adrenalinfüggők itt függhetnek napestig, az ott található tó pedig nemcsak dísz: nagykaliberű vízi géppisztollyal felszerelt vízidodzsemek és egyéb élmények várják a kalandorokat. További információkat ide kattintva találhatnak. 

Balatonfűzfő – Serpa Kalandpark

A balatoni bobpálya és a Balaton uszoda tőszomszédságában található ez a park, ahol a természetes mozgásformák természetes környezetben élvezhetők. Lehet csúszni, mászni, lőni és már a 2-3 éves korosztálynak is van lehetősége próbára tenni az ügyességét és a bátorságát.

Tavaly óta már RC autók és tankok is találhatók itt, melyek a domboldalon kialakított akadályokkal, vizes árkokkal, hidakkal tűzdelt terepen nyújtanak jó kikapcsolódást mindenkinek. További információkat ide kattintva találhatnak.

Zalaszabar – Zobori Élménypark 

Magyarország legnagyobb élményparkja egy ugrásra van a Balatontól és Zalakarostól. Itt is minden korosztály megtalálhatja a kedvenc elfoglaltságát, ráadásul kültéri és beltéri élmények is várják az egész családot.

Zobori ÉlményparkForrás: Zobori Élménypark/Facebook

Hullámvasút, csónakcsúszda, hófánk, VR-zóna, óriáshinta, vízi dodzsem és felsorolhatatlan mennyiségű élmény várja a vendégeket, akik még a szabadesést is átélhetik egy arra megépített toronyban. További információkat ide kattintva kaphatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek