Vasárnaponként újabb emeletes vonattal utazhatunk a Balaton déli partján

A legtöbb hétvégi balatoni vonat teljes foglaltsággal közlekedik, ezért a megnövekedett forgalom kiszolgálása érdekében a MÁV-START egy újabb KISS emeletes motorvonattal, Panoráma expresszvonat néven új járatot indít vasárnaponként Fonyód és Kőbánya-Kispest között - derül ki a cég közleményéből.

Forrás: MÁV

A már ismert Jégmadár és Napfürdő expresszvonat mellett egész augusztusban vasárnaponként fog közlekedni a Panoráma expressz, amely 16:57-kor indul Fonyódról, KISS emeletes motorvonattal . Az expresszvonat Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonszárszó, Balatonföldvár, Zamárdi, Siófok, Szabadisóstó, Balatonaliga, Székesfehérvár és Kelenföld állomásokon megállva 19:44-kor érkezik Kőbánya-Kispestre. A vonatot a többi expresszvonathoz hasonlóan díjmentes helyjeggyel lehet igénybe venni, és a kerékpáros helybiztosítás is kötelező. A vonaton 12 kerékpár szállítására van lehetőség.

Az új Panoráma expresszvonat indításán kívül hétvégente a legnagyobb utasforgalmú Balaton IC vonatok a korábbi nyolc helyett kilenc kocsival közlekednek, továbbá a Kelet-Magyarországról közlekedő balatoni Aranypart és Ezüstpart expresszvonatok szerelvényeinek kapacitása is bővül.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek