Új kertmozi nyílt a Balatonnál, ahol nemcsak filmeket láthatnak

2021 nyarán új kulturális helyszín mutatkozik be a Balaton-parton. A Pont Csopak kertmozi nem csupán vetítési helyszín, hanem találkozópont is a kultúrára és kikapcsolódásra nyitott közönségnek, művészeti és szórakoztató központ a csopaki lakosoknak, az itt nyaralóknak és idelátogatóknak - derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményből.

Forrás: Pont Csopak

A Csopak Üdülőfalu hátsó területén valamint a Csopak Kertmoziban megrendezett pop-up rendezvényekkel ízelítőt és kedvcsinálót szeretnének nyújtani a szervezők a jövőhöz, hiszen folytatást is terveznek.

Az idei válogatásban Oscar-díjas dán filmet és a világ nagy fesztiváljain sikert arató izgalmas dokumentumfilmet láthatnak a nézők. A cél egy olyan szabadtéri központ kialakítása, ahol minden esemény egy kulturális és közösségi élmény. A vetítések sohasem önmagukban állnak: beszélgetések, koncertek, előadások, felolvasás, piac, borkostoló, képzőművészeti programok, közös alkotó tevékenységek kísérik őket.

A Pont Csopak szervezői tavaly Kaleidocs néven indítottak hibrid vetítés-sorozatot, és a kulturális élet számos területén rendelkeznek tapasztalatokkal. Balogh Rita a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) egyik alapítója, valamint dokumentumfilmes producer, Fränk Barbara pedig televíziós műsorkészítő és független tartalomgyártó producerként tevékenykedik.

Augusztus 6-án és 7-én a Még egy kört mindenkinek (Another Round) című dán Oscar-díjas tragikomédiát és a Maiden című díjnyertes dokumentumfilmet láthatja a közönség, augusztus 13-án és 14-én pedig a mi óriási kis farmunk (My Biggest Little Farm) című amerikai dokumentumfilm és a Tobi színei című magyar dokumentumfilm kerül műsorra. Bővebb információk a mozi Facebook-oldalán találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek