Budapesti kertmozik, amelynek vásznai elé ingyen ülhetünk be

  Hasznos összeállítást tett közzé az Énbudapesten oldala, amelyben Óbudától Kőbányáig hat hangulatos kertmozizós helyet mutatnak be. Ezeknek vásznai előtt a művészfilmektől kezdve a legnépszerűbb mozifilmekig válogathatunk a kínálatból.

  Forrás: Budapest Városháza / Facebook

  Ilyen pélául a Budapest Kertmozi, amely retro arculatával a régi nyarak szabadtéri filmezéseinek a hangulatát idézi meg a Városháza díszudvarán június 18-tól, minden pénteken. Mivel a filmvetítés szabadtéri, ültetett rendezvény, védettségi igazolvány nem szükséges a látogatásához. A Hab című magyar vígjátékkal nyitnak, de műsoron van a Felkészülés egy meghatározatlan ideig tartó együttlétre és a 2019-ben bemutatott, Nagy Zsolt, Walters Lili és Nagy Ervin főszereplésével látható Drakulics elvtárs is. A moziba helyet itt lehet foglalni.

  A Hunyadi téri kertmozi is ismét megnyitja kapuit, a nyitó film Wes Anderson Holdfény királysága lesz június 19-én, szombaton 21 órakor. A helyfoglalással érdemes igyekezni, mert gyorsan elfogynak a székek. A Fellini Római Kultúrbisztró idén is megszervezi a Duna-menti Partmoziját, ahol csíkos nyugágyakban ülhetünk a vászon elé, miközben hideg sörünket vagy kedvenc szörpünket szopogatjuk. Az ingyenes vetítések szerda esténként, 21.15-kor kezdődnek, az eseményről bővebben itt olvashatnak.

  Forrás: Fellini Római Kultúrbisztró / Facebook

  Aztán ott a Budapest Garden Kertmozi, amelyről néhány napja mi is írtunk bővebben, és ahol a szervezők tengerpartot idéző homokos plázson, strandszékkel várják a nézőket. A vetítéseket szerdától szombatig tartják, június 23-án például a Blöff, 26-án pedig a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? című filmeket lehet látni a csillagos ég alatt. Az ingyenes vetítések itt is 21 órakor kezdődnek, helyet foglalni nem lehet, de az eseményről, teljes műsorról itt tájékozódhatnak.

  Forrás: Budapest Garden / Facebook

  Mindeközben elindul az óbudai Fő téren az Esernyős kertmozi is, most csütörtökön Cate Blanchettel a főszerepben a Manifesztum című filmet vetítik este nyolcas kezdéssel, amelyben a színésznő 12 különböző személyiséggé változik, a jelenetekben tanítónő, családanya, hajléktalan férfi, gyári munkás, televíziós hírolvasó lesz, minden szerepében izgalmasan drámai helyzeteket előidézve. A kertmoziról és programjáról itt tudhatnak meg többet. 

  A kőbányaiak sem maradnak ki a jóból, a tavalyi évhez hasonlóan idén is lesznek vetítések a Mad Scientist sörfőzde kertjében, június 24-én Jankovics Marcell emlékére a Fehérlófia filmmel indítják a nyarat. A Mad Kertben indusztriál hangulatban lehet lazulni a sörök mellett, ahol az asztalokat, székeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy bár a kertben nem kérnek védettségi igazolványt, a filmnézéshez igen, amit kártyán vagy appon keresztül lehet bemutatni. A kertmozi programjait itt érdemes böngészni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek