Ez az egyik legújabb balatoni extrém sport

Hogyan lehet hullámok nélkül is élvezni szörfözést? Milyen az elektromos szörfdeszka? Most megismerhetik az egyik legújabb balatoni extrém sportot. Nézzék csak, hogy siklanak a vizen!

"Az elektromos deszkával való szörfözéshez nincs szükség hullámokra, ez kétségtelenül a legnagyobb előnye. Egy elektromos motor által létrehozott nagynyomású vízsugár hajtja a deszkát" – mesélte Dubányi Vilmos, aki csapatával e-szörföket forgalmaz.

"Az elektormos szörfdeszka kialakítástól függően akár 40-50 km/h sebességre is képes. Ha valaki már szörfözött vagy állt már kite deszkán, annak nagyon könnyű felállni a mozgásban levő szerkezetre, de aki még kezdő az extrém vízisportokban, annak sem tart sokáig megtanulni uralni az egyensúlyát" – folytatta, majd hozzá tette, hogy nem tudja szavakba önteni,mit érzett, amikor a Balaton vizén szél és hullámok nélkül élhette át először a szörfözés élményét.

Véleménye szerint annak való ez a sport, aki valaha snowboardozott, mert annak nincs nehéz dolga. Rá kell érezni, hogyan lehet élesen irányt váltani, ugratni és kihasználni a nagy sebességet a vízfelületen.

Jó állóképesség, jó egyensúlyérzék, és akaraterő kell ehhez a sporthoz.

Elmondása szerint van egy SUP-hoz hasonló lassú gyerekdeszka, ami már 5-10 éves gyerekeknek való, a nagyobb deszkát 15 év feletti gyerekeknek ajánlják, de ez függ a gyerekek sportmúltjától és felelősségtudatától is. Ha a szülő úgy ítéli meg, hogy a gyerkőc ügyesen és biztonságosan űz már 4 évesen is valamilyen extrém sportot, nyugodtan kipróbálhatja az e-szörföt is – írja a likebalaton.hu. (Borítókép: YouTube.com).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek