Különleges programok várják a Balatonnál ezen a hétvégén

Gazdag programkínálatból válogattunk a hétvégére a Balaton körül, amelyek a reggeli piacozástól az esti tűzgyújtásig kínálnak különleges, és az igényektől függően aktív vagy éppen passzív élményeket. 

Piacozás Káptalantótiban

Annak, aki a Balaton-felvidéken jár, minden vasárnap, így akár ezen a vasárnapon is érdemes a hangulatos káptalantóti Liliomkert Piacon kezdenie a napot. Az asztalokon helyi termelők ínycsiklandozó finomságai sorakoznak, és szinte bele lehet harapni a friss sajtos pogácsa, gőzölgő tejfölös kenyérlángos illatába.

Liliomkert Piac, KáptalantótiForrás: Boglárka Forrai/Liliomkert/Káptalantóti piac rajongói oldal/Facvebook

A kiváló házi szörpök, mézes-magos sütemények, túrós-lekváros batyuk, sajtok és megannyi csábító harapnivaló mellett mázas csuprok, antik csecsebecsék és termelői borok kívánkoznak a nézelődők kosarába.További információt ide kattintva kaphatnak. 

Koncert és fényjáték Szentbékkállán

Az emberi és emberen kívüli életvilágok rejtélyes kapcsolatrendszerével foglalkozik a Pegazus, Szentbékkála kultikus régi épülete, amely gyakorlatilag a város romkocsmája, de a tulajdonosok szerint pontosabb, ha közösségi térként definiáljuk. Nyári kiállításának fókuszában a mesterséges intelligencia és a Káli-medence varázslatos természetes környezete áll. A Klara and the Sun című kiállításon egyedülálló immerzív hangjátékok és fényinstallációk formálják a varázslatos természeti környezetet július 9-én és 10-én egész este a kiállítás művészeinek aktív részvételével. További információkat ide kattintva olvashatnak. 

Balaton-átevezés Zamárdiból

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az idén rendhagyó módon Zamárdiból rajtoló Balaton-átevezésen látványban ezúttal sem lesz hiány. 

Évek óta nagy esemény ez a BalatononForrás: Balaton-átevezés/Facebook

A kajakon, kenun és SUP-on versenybe szállók a Tihanyi-félsziget lábánál elhelyezett bója megkerülése előtt az apátságot, utána a célt jelentő cakkos déli partot csodálhatják meg teljes valójában. A vizes program július 10-én zajlik, melyről további információkat ide kattintva olvashatnak. 

Élménytúra a Tóti-hegyen

A Tóti-hegy a tanúhegyek között a kisebbek közé tartozik a maga 346 méteres magasságával, de szomszédos testvérei közül más egyedi tulajdonságaival is kitűnik. A tetőről elénk táruló 360 fokos, pazar látványt nyújtó panoráma, páratlan vadregényessége, lankás majd egyre meredekebb emelkedői, útvonalai igazán csábítóak lehetnek a kirándulóknak. A július 11-én induló túra alkalmával nemcsak a kilátásban gyönyörködhetnek, hanem megismerhetik a hegy kialakulását, természeti értékeit és azt is megtudhatják, miben tér el a többi itteni vulkántól. Az útvonal az Istvándy Birtok parkolójából indul, és a bányán át vezet a hegycsúcsig. További információkat ide kattintva olvashatnak. 

Szárszói tüzes esték

A vissza-vissza térő balatonszárszói programot július 10-én is megrendezik, ezért érdemes ezen az estén is ellátogatni a városba. A hangulatos rendezvénynek a Tóparti park ad otthont, ahol fáklyás felvonulás, tűzgyújtás is lesz zeneszó mellett. Találkozó 20.45-kor a Polgármesteri Hivatalnál lesz, majd 21 órakor indul a fáklyás felvonulás, illetve tűzgyújtás a Tóparti parkban. A zenét DJ Szabó Gábor szolgáltatja a hangulatos programhoz. További információkat ide kattintva olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek