Ilyen újdonságokkal dobják fel a Balaton déli partját

Tegnapi hírünkben megírtuk, hogy a MÁV emeletes szerelvényei elindultak a Balaton déli partjára. Ugyanakkor még egy kicsit várni kell azokra a látványosságokra, amelyek a régió turizmusát igyekeznek majd fellendíteni. Hogy melyek lennének ezek? A Kereki várnál pihenőteraszt, Balatonberényben pedig négyszintes, 12 méteres kilátót építenek a szőlőhegyen átvezető túraút mentén – írja a sonline.hu.

Pihenőteraszt is kap a régió egyetlen épen maradt kőváraForrás: Kereki település/Facebook

Hamvas Béla 1945 nyarán a balatonberényi szőlőhegyen írta meg a magyar bor spirituális alapművét, A bor filozófiáját, ezért nevezték el az író-filozófusról a páratlan balatoni panorámát nyújtó szőlőhegyi túraútvonalat.

A négyszintes, tizenkét méter magas kilátót a balatonberényi főút mentén építik, ahonnan a Balaton látképe tárul fel a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig. 

Kereki település Facebook-oldalán pedig már ki is írták, hogy mivel június 15. és december 17. között állagmegóvási munkák zajlanak, valamint pihenőteraszt és turista útvonalat is építenek, a vár nem látogatható. A közel 700 éves Fehérkő vára, népszerűbb nevén a Kereki vár, a régió egyetlen épen maradt kővára. A projekt keretében a várat faszerkezetű gyalogosjárda öleli majd körbe. Az építmény északi oldalán panoráma- és pihenőteraszt alakítanak ki, amelyről a Balaton északi partjának csodás látképe figyelhető majd meg, a völgyhíd gigantikus oszlopai között. Kialakítanak továbbá egy túraútvonalat is, amelyen a Kereki Czikó pihenőtől közel egy kilométeres sétával érhetjük majd el a várat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek