Ezeknek a fiataloknak köszönhető, hogy biztonságosan strandolhatunk a Balatonnál

Idén már tizenötödik éve vigyáznak fiatal vöröskeresztes önkéntesek a Balatonnál nyaraló vendégekre. Ezen a nyáron is, az idén 100 éves Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fiatal elsősegélynyújtói óvják a strandolók biztonságát. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat több mint 300 önkéntese teljesít szolgálatot a balatoni strandokon júliustól a szezon végéig – írja a Magyar Vöröskereszt.

Az önkéntesek mindig készenlétben állnak, hogy segítsenek a strandolókon - tavalyi felvételForrás: Photo_Andras Jori/agyar Vöröskereszt/Facebook

Az önkéntesek a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látják el 13 Balaton-parti település 19 strandján augusztus 22-ig, minden nap 10 és 18 óra között. Tavaly közel 3000 esetben segítettek a nyaralóknak. A leggyakoribb esetek a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés és a különböző sportsérülések voltak. Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete ezen a nyáron is támogatók bevonásával indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot. 

A szolgálat 2007-es indulása óta több mint 45 000 esetben nyújtottak szakszerű segítséget a fiatal vöröskeresztes önkéntesek, ebből nyolcszor életet mentettek.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat hivatalos weboldalán keresztül támogathatjuk a szervezetet, hogy a fiatal segítők továbbra is rajta tarthassák a szemüket a balatoni partokon és a fürdőzőkön.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek