Idén izgalmas újdonsággal készülnek a zenés balatoni piknik szervezői

Idén újra különleges gasztroélményekkel gazdagodhatunk a fűben piknikezve, miközben elmerülünk a jazz, a funk és a soul nemzetközi sztárjainak dallamaiban a festői szépségű Balaton-felvidéken, a Paloznaki Jazzpikniken. A július 29. és 31. között tartandó fesztiválon olyan világhírű sztárok és formációk szerepelnek majd mint Mario Biondi, az Al McKay's Earth, Wind and Fire Experience, Candy Dulfer, vagy a Kraak&Smaak. A nemzetközi előadók mellett a magyar jazz élvonala is képviselteti magát, úgy mint Saya Noé, a Swing á la Django, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, vagy az Amoeba Band. 

Biondi második alkalommal látogat el Paloznak dűlőire a magyar közönséghezForrás: Paloznaki Jazzpiknik

Július 29-én a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes
énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével veszi kezdetét a 9. Paloznaki Jazzpiknik. A szicíliai énekest sokan ismerhetik különleges, Barry White-hoz hasonló hangjáról. Őt igazi legenda követi, a világ leghíresebb funky zenekarának utódja, a chicagói Al McKay's Earth, Wind and Fire Experience

Július 30-án a Mörk pörgeti fel a közönséget, őket pedig hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, Rúzsa Magdi követi, aki különleges show-val készül. Az est megkoronázásaként az MF Robots utánozhatatlan hangjai csendülnek fel. A vadonatúj hangzást ígérő, kirobbanó energiájú duót nálunk most először hallhatja a közönség.

Július 31-én a német jazz kollektíva, az egyedi downtempo jazzt játszó De Phazz lép fel. Az
együttes a modern zenei irányzatokat és a soul, a latin zene, a trip hop és a drum and bass
elemeit ötvözi lounge-os hangkörnyezetben. Őt követi a világhírű holland szaxofon-
királynő, Candy Dulfer, a három nap megkoronázásaként pedig az acid jazzt a house-szal ötvöző Kraak and Smaak Live Band fogja táncra perdíteni a piknikezőket. 

A fűben piknikezve élvezhetik a zenétForrás: Paloznaki Jazzpiknik

A Fábián Juli Színpadon örömzenél a magyar jazzélet színe-java, hiszen az énekesnő kezdettől fogva fontos szerepet töltött be a Jazzpiknik életében. A szervezők idén új kezdeményezést is útjára indítanak, melynek célja, hogy összehozza a Jazzpikniken fellépő zenészeket egy hatalmas örömzenélésre. Olyan dalok és formációk fognak születni a színpadon, amiket sehol máshol nem lehet majd újrahallgatni.

A napi programbontást ide kattintva tekinthetik meg. Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat: idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál – tudtuk meg a szervezők közleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek