Idén is lesz Balaton-átevezés, a helyszín viszont változott

A tavalyi rendezvénnyel búcsúztak a Balaton-átevezés szervezői a fonyódi helyszíntől, így az idei esemény résztvevői ezúttal már nem Fonyódról startolnak el, hanem Zamárdiból vághatnak neki a tónak, hogy Tihany érintésével oda-vissza keresztezzék a Balatont. Az idei átevezés az előzetes tervek szerint július 10-én, szombaton lesz. A nevezés feltételein és a díjazott kategóriákon jelentősen nem változtatnak a szervezők.

Évek óta nagy esemény ez a BalatononForrás: Balaton-átevezés/Facebook

Tavaly egy héttel az augusztus közepén megtartott esemény előtt le kellett zárni a nevezést, annyi jelentkezés érkezett. „A 2020-as év bebizonyította, hogy a Balaton-átevezés kinőtte Fonyódot, pedig a helyi kutyás strand fekvése a szemközti Badacsonnyal kiváló helyszíne és díszlete volt az eseménynek, és az önkormányzat is támogatta a megrendezését" – mondta Berényi Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szervezési-, és marketing igazgatója. Mint hozzátette, bíznak abban, hogy mostantól minden évben stabilan 5-6 ezer főt tudnak majd megmozgatni a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalon.

Az esemény új szlogenje az „Evezd le keresztbe!" lett. 

Az eseményre ide kattintva már lehet jelentkezni. Akik június 10-ig neveznek, azok a rendezvény napján megkapják a Red Bull Balaton-átevezés idei hivatalos pólóját – írja a kajakkenusport.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek