Már megvan a Balaton-átúszás időpontja, amit idén SUP-pal is lehet teljesíteni

Július 31-én 39. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legismertebb tömegsport-rendezvényét, a Lidl Balaton-átúszást, amelyre idén is több ezer résztvevőt várnak a szervezők. Máth István versenyigazgató elmondta, az idei újdonság, hogy már SUP-pal is lehet teljesíteni a távot. Megjegyezte, tavaly a pandémia ellenére is több mint 8600-an vállalták a kihívást, közülük ezren az első alkalommal rendezett féltávot teljesítették, amire most is lesz lehetőség – írja a veol.hu.

Be kell osztani az erőt, de a célba érkezés mindig óriási érzés - pillanatkép egy előző évi versenyrőlForrás: Balaton-átúszás/Facebook

Rossz időjárás esetén az idei esőnap augusztus 1., 7., 8., 14. vagy 15. lehet. A résztvevők között ott lesz az 1954-ben született Gurbán Béla, aki mind a 38 korábbi átúszáson részt vett, valamint az a győri gimnazista lány is, aki tavaly a kétszázezredik célba érkező volt. Az eddigi 38 átúszás legjobb ideje a férfiaknál Rasovszky Kristóf (57:00 perc), a nőknél pedig Risztov Éva (1:00:58 óra) nevéhez fűződik. Az 1979-ben kezdődött versenysorozatban összesen több mint 201 ezren teljesítették a távot, így egymillió fölött van a megtett kilométerek száma, vagyis háromszor tették meg a Föld és a Hold közötti távolságot.

A verseny rajtja ezúttal is a révfülöpi labdarúgópályán lesz 8 órától 12 óráig, míg a cél a balatonboglári Platán-strand.

A versenyen a jelenlegi szabályok szerint védettségi igazolvánnyal rendelkezők – és azok 18 év alatti gyermekeik, felügyeletük alatt -, valamint igazolt sportolók vehetnek részt. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte az úszók biztonságáért felelős, „páratlan látványt nyújtó", több mint 100 vitorlásból, csónakból, hajóból álló láncot is – írja a veol.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek