Megérkezett az idei Balatoni Gasztrotérkép

A nyár egyik biztos jele, hogy megérkezett a Balatoni Gasztrotérkép legfrissebb kiadása: az immár fél évtizede megjelenő, a Balatont és vonzáskörzetét elsőként bemutató Gasztrotérkép a jól ismert klasszikus témák mellett ezúttal is számos újdonsággal bővült, és már megszokott módon applikáció formájában is elérhető, a digitális felületek pedig szép modern dizájnt is kaptak. Az idei szezon fő üzenete a fenntarthatóság és a környezettudatosság lesz - derül ki a Balatoni Gasztrotérkép alapítója, Szauer Judit gasztro-kommunikációs szakember közleményéből.

A 2021-es GasztrotérképForrás: Pure&Pastel Photography

Minden eddiginél több, összesen 78 vendéglátóhely részvételével, 50 ezer példányban jelent meg az idei kiadvány június elején. A megújult dizájnnal frissülő Balatoni Gasztrotérkép Applikáció idén is ingyenesen érhető el, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok. A szűrések között idén már megjelentek a gluténmentes, laktózmentes és húsmentes választási lehetőségek, valamint rákereshetünk az éttermekhez közeli elektromos töltőállomásokra is.

Idén főszponzorként csatlakozott a Balatoni Gasztrotérképhez a Metro, és folyatatódik a harmadik éve tartó sikeres együttműködés a Volvo Autó Hungáriával, támogatásukkal valósul meg idén a Balaton Recharge kampány, melynek fókuszába a fenntartható gasztronómia kerül. A Balatoni Gasztrotérképen szereplő vendéglátóhelyek közül közel harminc kínál majd kimondottan fenntartható alapanyagokból készített fogásokat a nyár folyamán, melyek megvásárlásával a vendégek a környékbeli fecskék biztonságos élőhelyének megőrzéséhez járulhatnak hozzá a Balaton-felvidéki Nemzeti Park jóvoltából telepített fecskefészkek támogatása révén.

Forrás: Pure&Pastel Photography

A Bitraptors által fejlesztett Balatoni Gasztrotérkép applikáció ingyenesen letölthető, és a kiadvány pdf formátumban is elérhető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról. Az ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) papíralapú térkép június elejétől megtalálható több száz kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton a Funzine Distribution közreműködésével, valamint a Balatoni Gasztrotérképen szereplő 78 partnernél is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek